Ismét több ezer rászorulót támogatott a PENNY!

  • Harminc raklapnyi áruval csatlakozott az idei Adománykonvojhoz az üzletlánc

Tovább folytatta több mint tíz éves hagyományát a PENNY, és idén újra csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Adománykonvoj” akciójához. Az Élelmezési Világnap alkalmából útjára indított konvojt huszonegy olyan jármű alkotta, amelyek a részt vevő szervezetek adományait szállította. Az üzletlánc harminc raklapnyi hozzájárulását főként szárazáruk, tartós élelmiszererek és üdítők alkották, a felajánlás értéke megközelítette a hatmillió forintot.

Az Élelmezési Világnap alkalmából idén több mint hetvenötmillió forint értékű élelmiszeradományt szállító konvoj haladt át Budapesten, ami összesen tizenháromezer rászorulónak nyújt segítséget. A huszonegy hazai cég adományainak együttes tömege ötven tonna, a kezdeményezéshez a PENNY egy kamionnyi segélyáruvalkiváló minőségű, pénztárcabarát árucikkekkel – járult hozzá. Ezek között a saját márkás Sissy, az Aranykosár és a San Fabio sajátmárkás termékek is megtalálhatók.

„Felelősségteljes vállalatként a PENNY évről évre többet tesz a magyar családokért. Számunkra kiemelten fontosak a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységek, éppen ezért számos együttműködést folytatunk civil szervezetekkel és további kiemelt partnerekkel. Büszkék vagyunk rá, hogy az ilyen jellegű összefogások segítségével nem csak felvehetjük a harcot az élelmiszerpazarlás ellen és segítséget nyújthatunk a hátrányos helyzetű embereknek, de fenntarthatósági törekvéseinket is erősíthetjük” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

„Az élelmiszerpazarlás sajnos világszerte tovább fokozza a nélkülözők nehézségeit. A Magyar Élelmiszerbank azért dolgozik, hogy felkutassa a gyártók, a kereskedők és a vendéglátóhelyek feleslegessé vált készleteit, például a lejáratközeli vagy csomagolási hibás termékeket. Évente kilencmillió kiló élelmiszert mentünk meg a megsemmisítéstől” – tette hozzá Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …