Ha már szabályszegés…

Közel egymillió forint bírságot kapott az a román sofőr, akinek furgonját Hegyeshalomnál állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

 Négyszáz kilogramm nyers húst, tojást, adózatlan alkohol- és dohányterméket is találtak a pénzügyőrök abban a járműben, amit a sztráda győri szakaszán állítottak meg. A plafonig töltött autó a mérlegen is megbukott, mert 3860 kilogrammal többet nyomott a megengedett súlynál. Az autót vezető 37 éves férfi azt mondta, hogy a dohány és az alkohol a sajátja, a többi árut postacsomagként szállítja Írországba.

 A hűtés nélküli nyers hús és a jelöletlen tojás miatt a pénzügyőrök értesítették a NÉBIH munkatársait, akik azonnal elrendelték a szabálytalanul szállított élelmiszerek megsemmisítését, az egyenruhások pedig a jövedéki termékeket foglalták le. 

A sofőr a 110%-os túlsúly miatt 650 000 forint közigazgatási bírságot kapott, jövedéki törvénysértésért is felelnie kell, valamint az élelmiszerek megsemmisítési költsége is őt terhelte.

Felhívjuk a fuvarozók figyelmét, hogy a közúti közlekedésről szóló 1988 évi I. törvényben foglalt (egyes) szabályok betartását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is jogosult ellenőrizni, melynek értelmében a jogszabályhoz tartozó bírságrendelet alapján pénzbírságot szabhat ki.

- bdpst24.hu

Check Also

Emberi Méltóságért díjjal tüntették ki az AVON-t

Díjazták a szépségmárka nőkért folytatott küzdelmét Az idén immár 137. születésnapját ünneplő globális szépségmárka, az …