Zöld döntések a konyhában -Az élelmezési világnap

  • Október 16. – Az élelmezési világnap

Az október 16-án tartott élelmezési világnap alkalmából minden évben olyan témák kerülnek fókuszba, mint az élelmezésbiztonság, az éhezés elleni küzdelem vagy a bolygóbarát étkezés. Sokan nem tudják azonban, hogy egyéni szinten is sokat tehetünk, ugyanis az otthonunkban kialakított, felelős élelmiszer-gazdálkodással, a tudatos konyhai kis- és nagyháztartásigép beszerzésekkel és egy kis odafigyeléssel mind hozzájárulhatunk egy élhetőbb jövő megteremtéséhez.

A Gorenje kis és nagyháztartási készülékeinek termékfejlesztéseinél minden esetben kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatósági szempontok. Ezek a technológiai újítások és innovatív funkciók nagyban hozzájárulnak az energiafogyasztás mérsékléséhez, az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentéséhez és összességében egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

1979-ben az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), Romány Pál, magyar mezőgazdasági miniszter javaslata alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnapnak. Célja, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és az éhezés problémájára és tudatosítsa az emberekben, hogy az otthoni felelős élelmiszer-gazdálkodás megteremtése könnyebb, mint hinnénk.

Éjszakai nassolás? – Az AdapTech tudja, de nem árulja el senkinek!

Számos Gorenje modell rendelkezik AdaptTech rendszerrel, amelynek fő feladata, hogy állandó hőmérsékletet tartson fenn a hűtőszekrényben, attól függetlenül, hogy mikor és milyen gyakran nyitják ki az ajtaját. A készülék lényegében figyeli a használati szokásokat és annak megfelelően állítja be működését, így megakadályozva a hőmérséklet emelkedését. Ennek köszönhetően az élelmiszerek tovább maradnak frissek, így csökkentve az élelmiszer-pazarlást.

A NoFrost Plus szuperereje

Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor a jég felhalmozódása miatt nem fér több dolog a fagyasztónkba, miközben alig található benne néhány étel. Ennek a problémának a kiküszöbölésére fejlesztették ki a NoFrost Plus rendszert, ami az egyik leghatékonyabb a piacon. A fagyasztórekeszbe épített funkció megakadályozza a jégképződést, ami egyrészt alacsonyan tartja a készülék energiafogyasztását, emellett szükségtelenné teszi a leolvasztást és a belső tér állandó tisztítását is elfelejthetjük.

IonAir és MultiFlow 360°

Te is megfigyelted már, hogy a hűtő egyes polcain más-más hőmérsékletűek az ételek? Igen, ez valóban így van, kivéve, ha MultiFlow 360° vagy IonAir funkcióval felszerelt hűtőt választasz otthonra. Ezek a rendszerek ugyanis biztosítják, hogy egészen pontosan ugyanolyan hideg legyen az alsó fiókokban, mint az ajtó rekeszeiben, vagy akár a legfelső polcon.

A fejlett ventilátorrendszer a dinamikus hűtési technológia révén egyenletesen oszlatja el a levegőt és egyenlíti ki a hőmérsékletet az egész hűtőszekrényben. A negatív ionokkal dúsított levegő a természetes mikroklímát imitálja, amely révén az élelmiszerek hosszabb ideig őrzik meg frissességüket. Mi több, bármilyen típusú élelmiszert elhelyezhetünk bármelyik hűtőpolcon, hiszen megszűnnek a hőmérsékletkülönbségek.

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …