Hárspataki Gábor: Az éremszerzés a cél a budapesti karate vb-n

Az utolsó simításokat végzi a vb előtt Hárspataki Gábor! Olimpiai bronzérmes karatésunk a hazai rendezésű világbajnokságon abban bízik, hogy sikerül dobogóra állnia egy olyan súlycsoportban, amely kisebb generációváltáson is átesett. Hárspataki Gábor nevét a tokiói olimpia ideje alatt tanulta meg az ország. A klasszis ugyanis azon az ötkarikás játékokon, amelyen a karate bemutatkozhatott, éremszerző lett, így 2021 óta sokak számára ő jelenti itthont a karatét. Ő ezt természetesen jól tudja, és ennek megfelelően kettőzött erővel készül minden egyes versenyére. Így van most a hazai rendezésű világbajnoksággal is.

„Sikeres felkészülés van mögöttem, gyakorlatilag már csak a simítások, a finomhangolások vannak hátra, erre meg is lesz a lehetőség, hiszen előttünk áll még egy vb előtti edzőtábor” – mondta Hárspataki, aki nagyon hálás, hogy Magyarország újabb világversenyt rendez ebben a sportágban.

„Korábban volt egy utánpótlás és egy felnőtt Európa-bajnokság. Sajnos egyiken sem tudtam indulni, hiszen az egyikből már kinőttem, a másikba még nem ’nőttem bele’ a budapesti rendezéskor. Most megadatik, hogy ott lehetek a válogatottban akkor, amikor Magyarország a legnagyobb világbajnokságot rendezi meg karatéban” – tette hozzá az olimpiai érmes.

Az MTK kiválóságának egy megfiatalított súlycsoportban kell helytállnia az október 24. és 29. közötti világbajnokságon.

„Már több feltörekvő fiatal tehetség is letette névjegyét a 75 kilós súlycsoportban, és többen visszavonultak a mezőnyből. Úgy gondolom, hogy sikerült feltérképezni az ellenfeleket, és körvonalazódik a vb-stratégiám. A célom természetesen az, hogy aranyérmes legyek Budapesten, de nem leszek csalódott akkor sem, ha bármely másik érmet akasztják a nyakamba a súlycsoport eredményhirdetésekor” – mondta az eddigi egyetlen magyar olimpiai érmes karatés.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő világbajnokság az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb vb lesz a sportágban, hiszen Budapestre több, mint 110 ország küld versenyzőt.

- bdpst24.hu

Check Also

Telt ház a 42. Lidl Balaton-átúszáson, lezárták a nevezést

Elérte a 12 és fél ezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a …