Az UniCredit Bank nyerte a Zöld Bank Díjat

  • Szakmai elismerés a fenntartható működésért

A Magyar Nemzeti Bank a környezeti fenntarthatóság pénzügyi hatásait megvitató Zöld Pénzügyi Konferenciáján elismerésben részesültek a zöld szempontokat működésükben érvényesítő pénzintézetek – a Zöld Bank Díjat idén bankunk nyerte el. 

Az MNB által ötödik alkalommal megrendezett konferencia ezúttal az energiahatékonyságot helyezte fókuszba, ehhez kapcsolódtak a rendezvény előadásai, beszélgetései. A zöld pénzügyi törekvéseket elismerésekkel díjazták, melyeket az éves mérőszámok alapján osztottak ki. 

A Zöld Bank Díj fontos szakmai elismerés számunkra, hiszen objektív mérőszámok alapján mutatja meg, milyen eredményes a fenntartható, zöld működés elvének beépítése a munkánkba. Részei ennek a zöld finanszírozással kapcsolatos ügyleteink – egyik példája a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Lumen Park Szolnok napelempark finanszírozása –, a pénzügyi oktatással kapcsolatos tevékenységünk – így a Pénz7-en való önkénteskedés, a BCSDH-val (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért), BKIK-val (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara), THBE-vel (Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete) való együttműködés, a Budapesti Gazdasági Egyetemmel együtt indított kurzusunk –, illetve a zöld szempontokat is figyelembe vevő banki kockázati mutatóink

Emellett a mindennapokban is szem előtt tartjuk a minél kisebb környezetterhelést, ezért csökkentjük folyamatosan a papír- és áramfelhasználást, tértünk át irodáink esetében zöld energiára és szüntettük meg az egyszer használatos műanyagokat irodáinkban. Igyekszünk vissza is adni a természetnek: a budapesti, Szabadság téri központi irodaházunk tetején összegyűjtött esővizet a Belvárosi Önkormányzattal közösen az Arany János utcai ciszternarendszerbe vezetjük, amelyről a környék mintegy 200 fáját lehet öntözni. Másképp is gondoskodunk a környezetünkről: ez év végéig 5500-ra nő az UniCredit munkatársai által elültetett fák száma, amivel egy több száz éves, védett láperdő megmentését segítjük; a fásításba nemcsak kollégáinkat, de ügyfeleinket is bevontuk egy akció keretében. 

A díjat Tóth Balázs elnök-vezérigazgató vette át, aki az elismeréssel kapcsolatban elmondta: „A Zöld Bank Díj nagy megtiszteltetés számunkra, mert ez – az ügyfelektől jövő visszajelzés mellett – a legjobb elismerése a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy az út elején vagyunk, de ez a díj is új energiát és lendületet ad ahhoz, hogy még többet, még jobban tegyünk mindannyiunk jövőjéért. Hálás vagyok a kollégáim erőfeszítéseiért, nekik is jár a díjért a köszönet! Egyúttal gratulálok a versenytársainknak is a fenntarthatósági munkájukért, és hiszem, hogy ezen a téren nincs verseny: a célunk közös.”

- bdpst24.hu

Check Also

Idén is számos programmal és meglepetéssel készül a MÁV-VOLÁN-csoport Gyermeknapra

Több programmal és meglepetéssel készül a hétvégi Gyermeknapra a MÁV-VOLÁN-csoport. A Gyermekvasúton színes programokkal, a …