„Szívességből büntetés”

Közel kétszáz darab hamis ruhát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán, amikor egy bolgár személyautó utánfutóját vizsgálták. 

Bulgáriából indult csomagjaival az az autós, aki egy utánfutót is vontatott, amikor a pénzügyőrök a Concó pihenőbe terelték járművét ellenőrzésre. A sofőr utánfutójáról, úgynevezett „kínai zsákokból”, különféle márkajelzésű (Adidas, Lacoste, Prada, Nike, Philipp Plein) kabátok, pólók és melegítők kerültek elő. A 30 éves férfi azt mondta, hogy nem tudta mi van a csomagokban, azokat szívességből viszi barátjának Németországba. A különböző méretű ruhák kínálatát a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy hamisak, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. 

A járőrök a több mint tizenkétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. 

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

- bdpst24.hu

Check Also

Az ultragyors kiszállítás tündöklése és bukása: a gyorsaság önmagában már nem elég

Az élelmiszerek és egyéb kereskedelmi termékek azonnali kiszállítását ígérő gyorskereskedelem 2020-ban vált iránymutató trenddé, azonban …