Mucsi, Szinetár és Grecsó meséli el az életét a színpadon

  • EGY ÉLETEM 

EGY ÉLETEM – ez a címe annak a különleges életrajzi stand up sorozatnak, ami szeptember végén indul a Momkult-ban. Híres művészek állnak színpadra, hogy egy-egy színházi este keretein belül elmeséljék az életüket. 

Az első három est főszereplői: Grecsó Krisztián író, Szinetár Dóra színész-, énekesnő és Mucsi Zoltán színművész. Az estek rendező-producere Lévai Balázs

„Az élet a legjobb forgatókönyvíró. Sokszor mondjuk ezt, de most a gyakorlatban is kipróbáljuk: Egy ismert művész áll ki a színpadra a nézők elé és meséli el az életét. Valójában nap mint nap ezt csináljuk mindannyian. Elmeséljük a barátainknak, mi történt velük. Főhőseink is ezt fogják tenni, persze nem véletlenszerűen. Minden estet sok-sok próba és ötletelés előz meg, hogy a néző egy érzelmes, sokszínű színházi élménnyel gazdagodjon” – mondja az ötletgazda Lévai Balázs, akinek olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint a Nagykarácsony, a Nyugati nyaralás vagy a Sohavégetnemérős

„A forma leginkább a stand upra vagy egy önálló estre emlékeztet, de számos olyan ötlettel is készülünk, amelyek látványossá teszik az előadásokat.” Korabeli fotók, újságkivágások, archív filmrészletek és más látványelemek varázsolják a főhősök személyes vallomásait színházi élménnyé. Az Egy életem estek célja elsősorban a szórakoztatás, a főszereplők viccesen és önironikusan avatják be a nézőket életük legmeghatározóbb pillanataiba, de nem kerülik a mély és megható történeteket sem. Az Egy életem estek végére a néző sokkal közelebb kerül a főhősök személyiségéhez és életéhez. 

A főhősök is izgatottan várják a premiereket, ilyen kalandban még nekik sem volt részük. 

„Én a világbékét várom ettől az estétől és hogy az emberiség jobbá válik. Meg hogy megoldás születik végre a klíma válságra. De ha ezeknek csak kis része valósul meg a történeteimen keresztül, akkor sem leszek csalódott.” – mondta Mucsi Zoltán.  

„Izgatottan várom, hogy a nézők szeretnének-e igazán megismerni és megtudni, mi van a látszólag jól ismert történeteim mögött. Engem már annyian elemeztek az elmúlt négy évtizedben, hogy elegem lett: most én fogom elemezni saját magam. Aztán meglátjuk mire jutok.” – mondta Szinetár Dóra

„Valamikor a kamaszkorom táján szétestem, hát most egy életem, egy halálom, ezen az estén megpróbálom összerakni magam.” – mondta Grecsó Krisztián.  

Szinetár Dóra Egy életem estje október 29-én debütál, míg Mucsi Zoltán december 6-án meséli el először, mi minden történt az életében. A további előadás időpontokat megtalálják a momkult.hu oldalon.     

- bdpst24.hu

Check Also

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a parkolás a Yettelesek számára

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő „vedd meg most, fizesd később” …