Különleges ősbemutatóval zárul Szigligeten az Eger-víz Napok rendezvénysorozat!

Október 14-én Szigligeten lesz az „Eger-víz patakművészeti őrség…” projekt utolsó helyi rendezvénye, ahol ezúttal is több helyszínen, változatos programokkal várják az érdeklődőket. 

A Hajókikötőben 13:30-tól kerül sor a Szigligeti Általános Iskola által készített madárodúk kihelyezésére, amelyet víztisztaság-mérés követ. Az eseményen köszöntőt mond Balassa Dániel polgármester és Márta István. 15 órától népdalos hajókázásra invitálják a résztvevőket Juhász Rékával és zenekarával a Szent Benedek sétahajón

A Pipitérben 16.30 –kor kezdődik a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör díjátadója, majd 18:00 –tól a Básti Lajos Közösségi Házban a Free Style Chamber Orchesta közreműködésével hallhatjuk Nagy János Eger-víz szvit című darabjának ősbemutatóját. Az Erkel Ferenc díjas zeneszerző így nyilatkozott a kompozícióról:

 „.. A hagyományos kamarazenekari összetétel mellett egy jazz combo egészíti ki a nagyzenekart, valamint népzenei szólisták, ének, tekerő. 

Az elkészült mű követi az eredeti koncepciót, azonban a mű írása közben a zene a saját törvényeit követve elmozdult más irányokba, a népzenét nem, mint idézetet, hanem, mint inspirációt használva a végleges darabhoz. Így elhangzanak eredeti népi motívumok, népdalok, más tételeknél inkább a népzenei dallamvilág, a népdalok szellemisége a meghatározó.”

Az eseményt a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, Szigliget Önkormányzata, valamint a Veszprém-Balaton EKF 2023 támogatja, a programokra a belépés ingyenes.

További információ: www.egerviz.hu,

facebook.com/egerviz-balaton, info@egerviz.hu

(Fotók: Eger-víz patakművészeti őrség)

- bdpst24.hu

Check Also

A WIZZ AIR NAPOZÓS ÚTI CÉLOKKAL VÁR A HIDEG TÉLI NAPOKON

A tél tökéletes alkalom arra, hogy a nyári csúcsszezont elkerülve süttessük a hasunkat egy kellemes …