Sikeres főpróbát tartottak válogatottjaink a budapesti karate vb előtt

Több, a budapesti karate világbajnokságon érdekelt magyar versenyző tatamira lépett a hétvégén a lengyelországi, Polish Open elnevezésű rangos nemzetközi versenyen, ahol 31 ország 1800 versenyzője indult. Különösen a kata (formagyakorlat) csapatok szerepeltek eredményesen Bielsko-Bialában, hiszen mindkét nem versenyét követően a magyar válogatottak állhattak a dobogó legfelső fokára.

Az Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel és Szilágyi Gergő alkotta férfi kata csapat három együttes közül lett első. Az Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda összeállítású női csapat pedig három ellenfelet maga mögé utasítva nyerte el az aranyérmet.


A budapesti vb-n női egyéni formagyakorlatban induló Sterck Laura Bielsko-Bialában a harmadik helyen végzett, és szintén bronzérmes lett kumitében (küzdelem) a nők 55 kg-os súlycsoportjában az ugyancsak vb-induló Jakubovics Dalma.

A Papp László Budapest Sportarénában október 24. és 29. között rendezik meg a világbajnokságot, ahol összesen 22 versenyzőnk lép majd tatamira, míg para-karatéban 18 magyarért szoríthatunk. További infók a vb-ről és jegyinformációk a világverseny hivatalos weboldalán, a karatebudapest2023.hu-n találhatóak.  

- bdpst24.hu

Check Also

Best of Balaton 2024: Te mit szeretsz a Balatonon?

A Best of Balaton negyedik éve mutatja be, miért érdemes bármely évszakban felkeresni a „magyar …