Binance: Emelkedik az érdeklődés a kripto iránt

  • 62 százalékkal nőtt a hallgatói létszám a Binance oktatási platformján 

A Binance Akadémia, a világ vezető kriptotőzsdéjének szabadon hozzáférhető, blokklánctechnológiával és kriptovalutával kapcsolatos ismeretek átadására szakosodott képzési platformja a tanévkezdés alkalmából osztott meg friss statisztikákat a képzéshez csatlakozók számáról, összetételéről és érdeklődési köreikről.

A platform adatai szerint 2022 szeptembere és 2023 augusztusa között jelentősen nőtt az érdeklődés a kriptovalutákat érintő kurzusok iránt. Ebben az időszakban 62 százalékkal emelkedett meg az akadémia képzéseiben résztvevők száma. Így összesen ma már 39 millióan vannak azok, akik a platform 2018-as indulása óta ismereteket szereztek a kriptovalutákról és a blokklánctechnológia mibenlétéről ezen a fórumon. 

2023 legnépszerűbb tantárgyai eddig a metaverzum, a Bitcoin, a kriptotárcák és a gyertyadiagramok. A Binance Akadémia kezdőknek szóló kurzusaihoz csatlakoztak a legtöbben, ezek a kereskedés módszereit, a blokklánctechnológia és a kriptotárcák működését tárgyalják. Ez a tény jól tükrözi a kriptovaluták egyre szélesebb körű elfogadását világszerte. 

Egyre több helyen lehet már fizetni a kriptovalutákkal, és egyre többen szeretnék fiát valutájukat kriptovalutára átváltani, kereskedni velük. A metaverzum felkapottsága azt mutatja, hogy a virtuális valóság köré felépülő játékok, mint amilyen például a Roblox, egyre népszerűbbek, továbbá megtették a hatásukat a felhasználókra azok az együttműködések is, amelyeket olyan ismert márkák, mint a Nike, a Chipotle, a Gucci, vagy a Walmart kötöttek ilyen játékplatformokkal azért, hogy egyedi ügyfélélményt tudjanak nyújtani.

2023-ban a kriptovilágot érintő oktatás különösen a feltörekvő piacokon, például Indiában, Bangladesben, Törökországban, Ukrajnában és Indonéziában vonzott sok érdeklődőt. Ezeknek az országoknak a polgárai csatlakoztak a legnagyobb számban a Binance Akadémia képzéseihez.

„Az emberek, szembesülve a rohanó inflációval és a hagyományos pénzügyi eszközökhöz való korlátozott hozzáféréssel, az alternatív eszközök felé fordultak, hogy biztonságba tudhassák megtakarításaikat. A kriptovaluta épp az ilyen helyzetekre kínál megoldást. Saját pénzügyi függetlenségük megteremtése miatt csatlakoznak egyre többen akadémiánkhoz, hiszen az itt megszerzett tudással képesek jól megalapozott és felelős döntéseket hozni a kriptopiacon” – mondta Yi He, a Binance társalapítója.

A kripto-képzések iránt oktatással foglalkozó szervezetek is érdeklődnek. A kripto-és blokklánciparágban egyre több szakemberre van igény. Ezzel is magyarázható, hogy a Binance Akadémia több mint 180 egyetemmel működik már együtt, egy év alatt 100-zal nőtt ez a szám. Az elmúlt évben világszerte több mint 15 ezer hallgatóval ismertették meg a kriptovilágot. 

„A digitális pénzügyi eszközök világa gyors átalakuláson megy keresztül, amelyhez a kripto-oktatás is nagy mértékben hozzájárul. Erre a társadalom minden szintjén nagy szükség mutatkozik, hiszen az oktatással lehet elősegíteni a kriptovaluták használatának elterjedését, a pénzügyi egyenjogúság és függetlenség feltételeinek megteremtését. A jövőben még több oktatási intézmény fogja a blokklánc technológiáról szóló kurzusokat felvenni a tantárgyai közzé, ami újabb lehetőségeket nyit meg az egész ágazat növekedés előtt” – emelte ki Yi.

Magyarországon tavaly év végén készült reprezentatív felmérés a kriptovaluták elfogadottságáról, amely arra világított rá, hogy még több, magyar nyelven is elérhető információt tartana szükségesnek a kriptovalutákról a hazai lakosság. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar túlnyomó többsége (86%) még sosem használt kriptovalutát, ugyanakkor a kriptokereskedelemből kimaradók közel fele (44%) állította azt, hogy nem rendelkezik elegendő információval. Ők a hosszútávú befektetési lehetőségekről, az adózás módjáról és a kriptovaluták kereskedelmét szabályozó törvényekről szeretnének tájékozódni.

https://www.binance.com 

- bdpst24.hu

Check Also

Picasso és a Guernica titkai

Ingyenes előadás a Cervantes Intézetben A világ egyik leghíresebb festménye, Pablo Picasso Guernica című alkotása …