A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS MÁR A JÁTSZÓTÉREN KEZDŐDIK

A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként októberben közös kisautók lepik el a kerületi játszótereket, hogy népszerűsítsék a szemléletet, miszerint nem mindenből kell saját, amit használunk. Még akkor sem, ha autóról van szó.

A II. kerületi Fenyves játszótérre a környékbeli gyerekek nemcsak játszani, hanem tanulni is járnak, az itt kialakított pályán ismerkednek a közlekedési táblákkal, a jelzőlámpákkal. Nekik persze mindez még móka, és pont ettől hasznosul a tudás. Mint ahogy móka az is, hogy ne csak a saját kismotorjukat vagy futóbiciklijüket használják, hanem a játszótéren található többi járművet is. Az eddig leginkább csak kétkerekű járgánypark azonban most a gyerekek legnagyobb örömére vadonatúj négykerekűekkel bővült a GreenGonak köszönhetően. A kisautókat Őrsi Gergely polgármester úrral közösen helyezték el a Fenyves utcai játszótéren. 

A Budapest utcáin nap mint nap szolgálatot teljesítő 500 elektromos autóra hasonlító apró járművek októbertől nemcsak a Fenyvesen, hanem a II. kerület többi játszóterén is elérhetők, így a Mechwart ligeti, a Közösségi ligeti, Zsigmond téri és Adyligeti játszótereken. Az autókat birtokba vevő gyerekek szerte a kerületben játékos formában tanulhatják meg, hogy milyen öröm, ha valami úgy is elérhető, hogy nem a miénk, hogy nem nekünk kell megvásárolni, cipelni, húzni, vonni magunk után, mégis ott van, és használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk. 

A GreenGonál hiszünk abban, hogy a közösségi megoldások használatára egészen kiskorban el lehet kezdeni megtanítani a gyerekeket. Egyszerűen és mindannyiuk számára érthetően szoknak meg egy rendszert, aminek a pozitív tapasztalatai őket is rávezeti arra, hogy nem kell saját kocsival rendelkezniük ahhoz, ha autózni szeretnének. Mi nagyon szeretjük ezt a projektet, öröm volt látni, ahogy a gyerekek pár perc alatt birtokba vették a kihelyezett kisautókat!” – mondja Ádám Boglárka, a GreenGo vezérigazgatója. 

A gyerekek lelkesedéséhez most a szülők is csatlakozhatnak: a helyi lakosoknak ugyanis november végéig ingyen regisztrációt biztosít a GreenGo, hogy a II. kerület dugó- és autószámcsökkentő törekvését támogassák. 

“Ezek csak az első lépések a II. kerülettel való együttműködésünkben, több további közös tervünk is van a kerületi közlekedés javítása érdekében. A jó példa pedig reméljük, ragadós lesz, és más kerületekkel is elindul a közös gondolkodás.” – tette hozzá a cég vezetője.

- bdpst24.hu

Check Also

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa …