A Duna Takarék Bank is csatlakozott az MBH Csoporthoz

  • Pénzügyileg is lezárult a Duna Takarék Bank megvásárlása

Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46%-os közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46%-os közvetlen tulajdonát képezi – tette közzé az MBH Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, a mai napon sikeresen megvalósult.

2022-es beszámolója alapján a korábbi takarékszövetkezeti összeolvadásból kimaradó Duna Takarékszövetkezetből létrejött Duna Takarék Bank 2,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az előző évet, emellett 128,3 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 7,2 milliárd forintos saját tőkével és 14 fiókkal rendelkezett. A Duna Takarék Bank mostantól az MBH Csoport részeként, de önállóan, saját márkanév alatt működik tovább. 

„A Duna Takarék Bank kifejezetten erős betét- és hitelportfóliója, illetve meglévő fiókhálózata szervesen illeszkedik az MBH Bank növekedési stratégiájába. A most lezárult tranzakciónak köszönhetően tovább erősödik piaci jelenlétünk és pozíciónk, de a tranzakció nyertesei elsősorban a Duna Takarék Bank ügyfelei, akik így közvetve egy stabil, hazai tulajdonú bank partnereivé válnak és akik számára a jövőben fokozatosan több MBH Bank termék és szolgáltatás is elérhetővé válik”, mondta Egerszegi Ádám, az MBH Bank transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Duna Takarék Bank ügyfeleinek a változás kapcsán nincs teendőjük.

- bdpst24.hu

Check Also

A világ legrégebbi skót whisky-je az Avalonban!

Közel kétszáz éves palackozott ritkaság érkezik az Avalon Park Michelin-tányér ajánlott éttermébe. A világ legrégebbijének …