Országos Sakkbajnokságot rendez gyerekeknek a REGIO JÁTÉK

  • A 6 városon átívelő verseny szeptember 30-án indul 

Országos Sakkbajnokságot rendez a REGIO JÁTÉK gyerekeknek amatőr és junior kategóriában, ráadásul a fiatalok szülei és kísérői is megméretetthetik magukat külön kategóriában. A szeptember 30-án, Szegeden induló versenysorozat 6 fordulóból áll, a döntőt Budapesten rendezik 2024 áprilisában.

2023. szeptember 30-án, Szegeden indul a REGIO JÁTÉK 6 állomásból álló országos Sakkbajnoksága. A versenysorozatban Szegeden kívül Győrben, Pécsen, Debrecenben és Miskolcon vehetnek részt a fiatal, 14 évnél nem idősebb tehetségek amatőr és junior kategóriában, valamint külön kategóriában méretetthetik meg magukat a szülők, nagyszülők és kísérők. Az egyes fordulók és kategóriák 1-3. helyezettjei a tárgynyeremény és ajándékutalvány mellett meghívást kapnak a budapesti döntőre, ahol 2023 áprilisában dől el, hogy kik lesznek a REGIO JÁTÉK Sakk Királyai.

Fontos készségeket tanít a sakk

„Hiszünk abban, hogy egy kiegyensúlyozott gyermekkornak részét kell képeznie a sportnak, a kreatív tevékenységeknek és a tudományos ismereteknek. Hazánkban a sakknak kiemelkedő hagyománya és népszerűsége van, és büszkén mondhatjuk, hogy a világ legjobb női sakkozóját is Magyarország adta. Ahogyan a legtöbb sportágban, a sakkban is előnyt jelent, ha minél korábban megkezdi valaki annak elsajátítását. A hazai játékpiac meghatározó szereplőjeként fontosnak tartottuk egy országos sakkbajnokság megrendezését, ezzel is hozzájárulva a játék népszerűsítéséhez minden korosztály számára. Bízunk benne, hogy hosszú távon sikeres és közkedvelt eseménysorozatot alapozunk meg” – mondta el Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK ügyvezető helyettese.

Gyermekkorban megtanulni sakkozni számos olyan pozitív hozadékkal jár, ami az élet különböző területein segíti a kis- és fiatalkori fejlődést. A játszmák során fejlődik a kreativitás, a döntéshozó képesség és a logika, ráadásul fegyelmezettségre, sportszerűségre tanít és fejleszti a finommotorikus készségeket. A sakk nem csupán a játékok királya, hanem egy komplex eszköz is, amely javítja a memóriát, a kombinatorikai képességeket, a térbeli orientációt, valamint a stratégiai és taktikai készségeket.

A Sakkbajnokságban való részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://www.regiojatek.hu/regisztracio

A Sakkbajnokság fordulóinak dátumai:
Szeged, 2023. szeptember 30.
Győr, 2023. november 11.
Pécs, 2023. december 16.
Debrecen, 2024. január 20.
Miskolc, 2024. február 17.
Budapest: 2024. április

Nyeremények (3 kategóriában külön):
1. hely – tárgynyeremény + 15 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány
2. hely – tárgynyeremény + 10 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány
3. hely – tárgynyeremény + 5 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány

Döntő (3 kategóriában külön):
1. hely – tárgynyeremény + 50 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány
2. hely – tárgynyeremény + 30 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány
3. hely – tárgynyeremény + 20 000 Ft-os REGIO JÁTÉK ajándékutalvány

- bdpst24.hu

Check Also

Az idei év legjobbjai között a Futureal-csoport ingatlanfejlesztései

Két kategóriában is győzelmet arattak a Futureal-csoport projektjei az idei Portfolio Property Awards díjátadón. A …