Több kontinensről hozza el idén az ősz ízeit a Kert Bisztró 

  • Az őszi fogások október másodikától kerülnek a menübe.
    A Kert Bisztró címe: 1146 Budapest, Thököly út 57/b 

Mézzel és naranccsal lakozott vaddisznó oldalas, atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, füstölt zeller steak és yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse – csak néhány a Kert Bisztró megújult, őszi kínálatából, amit Galgóczi Gábor séf tervezett. A magát világutazó, családbarát étteremnek valló vendéglőben a hazai és a több kontinensről válogatott, szezonális alapanyagok ötvözésével az évszakot új perspektívából fedezhetik fel a vendégek. 

Az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem egyben maximalista műhelykonyha is, ahol Galgóczi Gábor séf ügyel arra, hogy kötetlen, érthető ételek kerüljenek a vendégek asztalára, miközben a legegyszerűbb hozzávalókból is vibráló színeket és ízeket hoznak elő. Gábor két évtizedes szakmai tapasztalatával, a Kert Bisztróban a kedvelt magyar összetevők mellett bátran nyúlnak bármely kontinens alapanyagához, legyen az ausztrál bárány, ír vagy japán marha, földközi tengeri kardhal vagy kanadai homár. Céljuk, hogy az izgalmas fogások megfelelő kombinálásával a család minden tagja, a gyerekektől a nagyszülőkig, találjon kedvére valót. 

Ezt a megközelítést tükrözi az őszi évszakhoz frissült étlap, amin az előételtől a desszertig számos szezonális, hazai és nemzetközi fűszeren, zöldségen, hús és halételen alapulnak a fogások. A kreatív munka eredményeként egy helyen megtalálható a rebarbara chutney-val tálalt, házilag füstölt és rostonsült hízott libamáj, a Tom Kha leves, a marokkói harissával érkező humusz, a mexikói ízesítésű bébicsirke, a rozé kacsamell sütőtök gratinnel, az atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, a mézzel és naranccsal lakkozott vaddisznó oldalas vagy a brezírozott mangalica csülök feketekáposzta levelekkel. A nemzetközi trendeknek megfelelően a vegán étrendet követőkre is gondoltak a füstölt zeller steak összeállításánál, amit egy zöldségpecsenye lé tesz teljessé. A desszertek közül a mogyorós-kávés dacquoise, valamint a yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse hozza el leginkább az őszi hangulatot. 

„Fontos számunkra, hogy minden fogásunk egyedi legyen, így mindegyik megvalósítása mögött egy-egy izgalmas történet bújik meg. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy folyamatosan formájuk a vendégeink ízlését, és amellett, hogy könnyen érthető ételek alkotunk, adjunk esélyt a felfedezésre is” – hangsúlyozta Galgóczi Gábor séf. 

Az italok esetében ebben az időszakban a nyári közönségkedvenc rozé háttérbe szorul, és nagyobb figyelmet kapnak a vendégek részéről a testesebb vörösborok, illetve az idősebb fehérborok is. Az üdítőknél pedig a házi, gyümölcsalapú limonádék és a levendula szörp kerül előtérbe. 

Hét éve Zugló gasztronómiai vonzereje a Kert Bisztró    

Zugló zöldövezetében 2016-ben nyitott meg a Kert Bisztrót a mérnök házaspár Antalffy Judit és Antalffy Miklós az egykori Borház helyén, amit évtizedekkel korábban még a nagyapa üzemeltetett. Az ismét családi vállalkozásként működő étterem az indulása óta a környék meghatározó vendéglőjévé vált, ami steak house-ként és halétteremként is megállja a helyét. A bisztró egyedi karakterét a tágas kert mellett a hatalmas terasz adja, amely nyáron grillteraszként működik, a hideg idő beálltával pedig télikertként várja a látogatóit. 

A Kert Bisztró csapatához 2018-ban csatlakozott Galgóczi Gábor, aki az elmúlt két évtizedben olyan helyeken bizonyította tudását, mint az Onyx, az Aszú, a Pierrot a Liberté vagy a La Perle Noire. Az étterem különleges fogásait egy 15 fős, elkötelezett és hozzáértő konyhai személyzet valósítja meg, akik közül sokan szinte a nyitás óta a csapat oszlopos tagjai. Az állandó, magas minőségre a bisztróban két sous chef figyel napi mint nap: a Franciaországban képzett Rácz Imre a Déryné étteremben szerzett többévnyi értékes tapasztalatot, Kaiser József pedig több mint 10 évet tölt el a Rosenstein vendéglő konyháján. 

A Kert Bisztróban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ahol komoly figyelmet kapnak a hazai alapanyagok. A húsok, vadak, halak jó része hazai tenyésztőtől származik, de olyan fontos hozzávalók, mint a pirospaprika, dió, zöldfűszerek, tejtermékek is magyar kismanufaktúrák termékei. Az étterem együtt halad a világtrendekkel, hogy kínálatában mindig legyen felfedeznivaló a vendégek számára. Ennek megfelelően, mindinkább előtérbe kerül az elsősorban növényeken és halételeken alapuló flexitáriánus étrend, valamint a vegán, illetve a glutén- és laktózmentes fogások is. 

- bdpst24.hu

Check Also

Példátlan fitness élményt nyújt a vadonatúj HONOR Band 9

Tökéletes társ stílusos kialakítással és csúcskategóriás egészségügyi funkciókkal A HONOR bejelentette a HONOR Band 9-et, …