S.PELLEGRINO: A GASZTRONÓMIA JÖVŐJE LESZ TERÍTÉKEN

  • A GASZTRONÓMIA JÖVŐJE LESZ TERÍTÉKEN A S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY 2022-23-AS VERSENYÉNEK DÖNTŐJÉN

A S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenye hamarosan véget ér, közel két év után kiderül, hogy a világ 15 legígéretesebb fiatal séfje közül ki nyeri el a legjobbnak járó díjat. A prémium ásványvízmárka séfversenyének nagydöntőjét Milánóban, október 4-5. között rendezik meg. A „terítéken a jövőd” koncepció köré épülő kétnapos rendezvényen a konyhaművészet legbefolyásosabb szereplői azt is elmondják, hogy miként lehet az ételeken keresztül pozitív változásokat előidézni a társadalomban.

A fiatal versenyzőket felkészülésük során világhírű séfek mentorálták, arra bátorítva őket, hogy bizonyítsák egyedi technikájukat, kreativitásukat, víziójukat és álmaikat, valamint az elkészített fogásukon keresztül támogassák a konyhaművészet fejlődését és egy jobb világ megteremtését. A milánói nagydöntő első napján hasonló ambíciókkal rendezik meg újra a S.Pellegrino Young Chef Academy Fórumot, amely a gasztronómia jövőjének formálását tűzte ki céljául. Az idei évben a gasztronómiai munkakörnyezet és az iparági kultúra emberi szempontjai állnak a középpontban, különös tekintettel a sokszínűségre, az egyenlőségre és az elfogadásra. Az exkluzív eseményen a világ elismert séfjei osztják meg tapasztalataikat, ötleteiket, tanácsaikat és gondolataikat, hogy ezzel inspirálják a versenyen részt vevő fiatal szakácsokat és párbeszédet kezdeményezzenek a szakma szereplői között. 

A Fórum első előadója Virgilio Martínez, a The World’s 50 Best Restaurants 2023 győztese, aki nyílt levélben osztja meg személyes nézőpontját arról, hogyan járulhatnak hozzá az érintettek az ágazat fejlődéséhez. Saját karrierjének eredményeire és mérföldköveire támaszkodva világítja meg, hogy mit is jelent valójában ez a törekvés. Az esemény második szakaszában a négy korábbi S.Pellegrino Young Chef Academy Award fődíjas – Jerome Ianmark Calayag (2021), Yasuhiro Fujio (2018), Mitch Lienhard (2016) és Mark Moriarty (2015) – mesél arról az útról, amelyet a verseny óta eltelt időben bejártak, továbbá megvilágítják munkájuk mélyreható következményeit is. A fórum zárásaként a Hét Bölcs, vagyis a verseny bíráinak beszélgetésére kerül sor. Pía León, Eneko Atxa, Hélène Darroze, Vicky Lau, Nancy Silverton, Julien Royer és Riccardo Camanini eszmecseréje során többek között a kiválóság eléréséről is nyíltan beszélnek, valamint betekintést engednek a fiatal szakácsoknak abba, hogyan fejlődhetnek a saját munkájukban és gyakorolhatnak hatást másokra. 

A S.Pellegrino Young Chef Academy Fórum a gasztronómia szereplői és a konyhaművészet szerelmesei számára egyaránt fontos platform. A kezdeményezés nem titkolt célja a versenyen résztvevő séfek felkészítése az előttük álló kihívásra, vagyis a döntőre, amely során a világ 15 legtehetségesebb fiatal szakácsa közül valaki kiérdemli a legjobbnak járó elismerést.

A versenyzőkről és a nagydöntőről további információk a verseny weboldalán olvashatók.  

- bdpst24.hu

Check Also

Havazás okoz jelentős vasúti fennakadásokat Ausztriában és München környékén

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás nehezíti, lassítja …