Ipartörténeti podcast-tal ünnepli 30 éves évfordulóját a Legrand 

  • Ipartörténeti podcast-tal ünnepli 30 éves évfordulóját a Legrand 
  • Egyedülálló, dolgozói portré-sorozat mesél a cég történetéről

A privatizációs sikertörténetet megvalósító Legrand, dolgozói podcast-sorozattal ünnepli a cég 30 éves magyarországi jelenlétét. A villamossági termékek piacán vezető szerepet betöltő vállalat 30 év – 30 arc” című interjú-sorozata betekintést enged a Kontakta-Kontavill 1992-es magánosításától napjainkig átélt dolgozói élményekbe, a vállalat egyes területeinek működésébe. Az ipartörténeti „oral history” gyűjtemény a hazai podcast palettában kuriózumnak számító módon mutat példaértékű tisztelgést a cég vezetésétől a munkavállalók felé. A portré sorozat a cég Spotify csatornáján hallgatható.

A haza rendszerváltás éveinek egyik kevéssé közismert sikertörténete a Kontakta-Kontavill 1992-ben lezajlott magánosítása, melyre vevőként a francia Legrand jelentkezett. A leginkább szimpla piacszerzésről, valamint a megszerzett kapacitások leépítéséről ismertté vált privatizációs folyamat üde példájaként a Legrand Zrt. úgy hozott megújulást a szentesi gyárba, hogy integrálta a magyar leányvállalatot, beleértve annak – 550 főt meghaladó – dolgozói közösségét is. Az eltelt időszak alatt a vállalat fajlagos termékkibocsátása ötvenszeresére nőtt, forgalma pedig meghaladja a 33 milliárd forintot. 

Szinte nincs olyan otthon, ahol ne lennénk ott villanykapcsolóinkkal, ezáltal a Legrand munkatársai közvetett módon valamennyi magyar háztartásban családtagnak számítanak. A hazai termékpaletta ugyanakkor több, mint csupán kapcsolók széles választéka, 30 ezret meghaladó árucikket gyártunk és forgalmazunk, beleértve a manapság keresett innovatív, okos otthon megoldásokat is. Mindezt úgy tudtuk elérni, hogy 30 évvel ezelőtt a cégcsoport befogadta a magyar szakembereket és megadta nekünk a bizalmat és eszközöket, mely révén európai szinten versenyképes vállalatot építettünk fel. A dolgozói munkakultúráról és a közösség értékeiről leghitelesebben ugyanakkor maguk a munkatársak tudnak beszélni. A portrésorozat nem titkolt célja, hogy példát mutassunk a hazai ipari-, valamint foglalkoztatói kultúra létezésére.” – mondta Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója. 

A 30 év – 30 arc sorozatban nem csupán vezetők, hanem a teljes gyártási folyamatot átfogó, különböző szerepköröket képviselő kollégák mesélnek, többek között betanított munkás, targonca- és szereldevezető, logisztikus és fejlesztési vezető is. A portrébeszélgetések elkészítéséért Kárpáti Judit író, újságíró felelt, akinek a nevéhez több hazai podcast csatorna is köthető. Az egyes adások Spotify-on és Apple Podcasten hallgathatók. 

https://legrand.hu/rolunk 

- bdpst24.hu

Check Also

több százmillió forint és több ezer óra önkéntes munka a közösségek szolgálatára

Segítő szervezetek és környezetvédelem A Mars Közép-Európában idén több mint 490 millió forint értékű adománnyal, …