Egyre több áruházban elérhető a Decathlon bérlési szolgáltatása

Már 8 hazai áruházban elérhető a Decathlon rövidtávú bérleti szolgáltatása, aminek keretében bárki kaució nélkül, akár csak egy napra is bérbe veheti a kiválasztott terméket. Ez különösen nagy előnyt jelent annak, aki egy magasabb árú termék beszerzésén gondolkodik, vagy csak időszakosan szeretne használni valamit. A bérelhető választék szezonálisan változik és az adott áruház elhelyezkedéséhez is igazodik. Az új, fenntartható gazdasági modell bevezetésével a Decathlon célja, hogy az év végéig mind a 24 hazai áruházban elérhetővé váljon ez a megoldás. 

A szolgáltatás idén februárban indult, akkor még csak teszt jelleggel, két, fővároshoz közeli áruházban. A sikeres indulást követően nemrég 6 új üzlet csatlakozott, így a vásárlók már 8 áruházban bérelhetnek termékeket. A bérlés egyszerű, egy online felületen történik (amihez csak egy Decathlon profilra van szükség), az áruházakban pedig már csak a termék átvételére kerül sor.

A szolgáltatás iránti érdeklődést a Decathlon saját felmérése is igazolja. Több mint 800 vásárló osztotta meg a véleményét, 98%-uk szívesen bérelne ki egy terméket, mielőtt megvásárolná. Ez kiemelten igaz a nagyobb befektetésnek számító termékek esetén, mint amilyen a futópad, a stand up paddle (SUP) vagy a kajak. A megkérdezettek 20%-a próbálta már a szolgáltatást és 76%-uk jelezte, hogy valószínűleg igénybe fogja venni. 

„A bérlési szolgáltatás elindítása fontos lépés a körkörös gazdaság felé való elmozdulásban. Több sportszerrel előfordul, hogy szezonális mivoltuk miatt az év nagy részében a garázsban állnak. Ez a megoldás abban segít, hogy ne vásároljuk meg azokat a termékeket, amelyekre nincs állandó jelleggel szükségünk, csak egy adott időszakra vegyük bérbe, ezzel is csökkentve a saját anyagi és a bolygónkra rótt terhet is” – mondta el Cseh-Szombathy Flóra, a cég bérlés projekt vezetője. 

A bérlésre szánt termékek mindegyike vadonatúj állapotban kerül bérbeadásra, majd folyamatosan monitorozzák az állapotukat és amint indokolttá válik, cserélik őket. Emellett a vásárlók igényei is alakítják a készletet.

A cég további tervei között szerepel, hogy 2024 második felében a hosszútávú bérlést is elindítsa Magyarországon. Ez egy minimum 3 hónapra szóló előfizetést jelentene, aminek keretein belül hosszabb időre is bérbe lehet majd venni a termékeket. Különösen hasznos lehetőség ez a gyermek kerékpárok esetén, amit a kicsik hamar kinőnek, így folyamatosan újra van szükség. A hosszú távú bérlés előnye, hogy amint indokolttá válik egy nagyobb kerékpár, az előzőt csak le kell adni, és a gyermek már pattanhat is a következő méretre egy néhány ezer forintos havidíj fejében. 

A szolgáltatás jelenleg ezekben a városokban érhető el: Budaörs, Dunakeszi, Győr, Maglód Pécs, Soroksár, Székesfehérvár, Veszprém

- bdpst24.hu

Check Also

Vörösmarty Színház: A kék hajú lány + interjú

Két szereposztással is bemutatta a Vörösmarty Színház a Dóka Péter regényéből készült színdarabot, A kék …