CEV Challenge Cup

  • 2023. október 24., kedd, 17:30
  • A hazai bajnokságok után Európában is berúgná az ajtót a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata

Eddigi legkomolyabb megmérettetésére készül az idei szezonban a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A klub közel 115 évre visszanyúló története során először bizonyíthat európai porondon, a világ egyik leglátványosabb sportágában. Az elmúlt években sikert sikerre halmozó fehérvári együttes gőzerővel készül a nemzetközi mérkőzésre, melyen a rendezők többezer szurkolóra számítanak a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

Ami az AS Romának az UEFA Konferencia-liga, az a MÁV Előre Foxconnak a CEV Challenge Cup. Míg az olasz fővárosban José Mourinhót istenítik a sportrajongók, addig Székesfehérváron Dávid Zoltán edző vezetésével, a sötétkék-fehér színekben versenyző együttes az elmúlt években elért eredményeivel sokak számára okozott örömet és büszkeséget.

Ez mindenképpen szintlépés lesz számunkra. Az elmúlt időszakban igyekeztünk minél több nemzetközi edzőmérkőzést játszani. Horvát, szlovén és osztrák csapatok ellen léptünk pályára, hogy lássuk, hol tartunk most és még hova kell fejlődnünk. Az Amstetten ellen videózással készülünk a felkészülési mérkőzéseik és az osztrák bajnokságban lejátszott első találkozóik alapján. Egy egyenes kieséses párharc mindig tartogat meglepetéseket, ráadásul hazai pályán kezdünk, ami plusz nyomást helyezhet a fiúkra. Ez jó és rossz értelemben is befolyásolhatja a játékunkat, de egy biztos: nagy esélyünk van rá, hogy ebből a párharcból továbbjussunk” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

A MÁV Előre Foxconn először két éve, friss feljutóként az NB I Ligában aratott győzelemmel hívta fel magára a figyelmet, majd a tavalyi idényben szintén újoncként az Extraligában egészen a döntőig menetelve jelezte, hogy nem érdemes alábecsülni erejét. Az ott elért ezüstéremnek köszönhetően Európa kapui is megnyíltak Székesfehérvár legnagyobb múltú egyesületének sportolói előtt. Mind a sportegyesület vezetősége, mind a fehérvári szurkolók bíznak benne, hogy a férfi röplabda csapat a hazai bajnokságok sikerszériáját követően berobbanhat a nemzetközi köztudatba is.

„Ez egy hatalmas lépés a MÁV Előre és a székesfehérvári röplabda számára egyaránt. Szeretnénk a csapat első nemzetközi szereplését emlékezetessé és egyben a hazai röplabda ünnepévé is tenni: együtt ünnepelni a fehérvári és az észak-dunántúli röplabda-szerető közönséggel egy méltó helyszínen, színvonalas játékkal.” osztotta meg gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke, a Foxconn csoport alelnöke.

Az Európa Röplabda Konföderáció égisze alatt futó CEV Challenge Cup-ot 1980 óta rendezik meg minden évben. A sorozat trófeáját legutóbb az immár a CEV Bajnokok Ligájában vitézkedő Olimpiakosz hódította el. Az idei szezonban is igencsak veretes mezőny gyűlt össze, többek között a 2022-es kiírás győztese, a francia Narbonne Volley is ott van az esélyesek között.

A fináléig azonban hosszú és rögös út vezet, melyen a MÁV Előre Foxconn a legjobb 32 csapat között indul el. A magyar együttes első ellenfele az alsó-ausztriai régió zászlóshajójának számító VCA Amstetten NÖ lesz. A kétszeres osztrák kupagyőztes 2003 óta állandó tagja hazája első számú nemzeti bajnokságának, ahol legutóbb az ötödik helyen végzett. 

A tavalyi szezonból viszont nem sok következtetést vonhatnak le a fehérváriak, mivel az Amstetten kerete a nyáron teljes átalakuláson esett át. A korábbi játékosállományból mindössze egy német és két osztrák röplabdázó képviselteti magát idén is, ami az új vezetőedző kinevezésével együtt azt jelenti, teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen meccstervvel áll elő az osztrák együttes. A csapatban szereplő hét légiós mindenesetre azt sejteti, komoly tűzerővel érkeznek a kétmérkőzéses kupa első összecsapására, a többezer férőhelyes Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokba.

A MÁV Előre Foxconn – VCA Amstetten NÖ nemzetközi férfi röplabda mérkőzést október 24-én 17:30 órakor rendezik, az összecsapást az M4Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. 

A magyarországi kupaeseményre a jegyértékesítés kizárólag online, a Jegymester.hu oldalon zajlik. 

MÁV Előre Foxconn – VCA Amstetten NÖ

Időpont: 2023.10.24., kedd 17:30

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

- bdpst24.hu

Check Also

STRAND: Vakáció akció: most 5 jegyet kapsz 4 áráért!

Végre itt a vakáció, ennek örömére csoportos jegyakciót és új bejelentéseket hoztunk nektek. Jó hírünk …