Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

  • Kriptóban gyorsabb, olcsóbb és átláthatóbb a jótékonykodás

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban. 

1126 ember megkérdezésével végzett nemzetközi felmérést a Binance nemrég arról, hogyan viszonyulnak az emberek a kriptovalutában történő adományozáshoz. A válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek közel egyharmada (32%) már a virtuális valutát tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a bajbajutottaknak. 43% továbbra is készpénzben, csekken, hitelkártyával adományoz.

Az elsődleges érv a kriptoeszközök mellett az, hogy a blokklánctechnológia átlátható módszert biztosít az átutalására, ezt 37% nevezte meg előnyként. 32% a hatékonyságot, 28% az elszámoltathatóságot emelte ki. A megkérdezettek 71%-a még soha nem használt digitális pénzt adományozásra, 29% viszont már igen. A Binance platformját – összhangban a korábbi válaszokkal – az átláthatóság és az elszámoltathatóság miatt választja az adományozók 27%-a a tranzakcióik lebonyolítására. Sokat nyom a latban emellett a jótékonykodás célja (26%) és hogy milyen látható eredménnyel jár a segítségnyújtás (18%). A támogatási célok között az első helyen a krízishelyzetekben nyújtott humanitárius segítségnyújtás végzett 22%-kal. Szorosan ez után következett az oktatás (20%) és az egészségügy (19%), mint olyan területek, amelyek nagyban segítenek emelni az emberek életminőségét.

A Binance az utóbbi években maga jelentős támogatást nyújtott a háborútól szenvedőknek Ukrajnában. 10 millió dollárt juttatott el eddig gyorsan, olcsón és biztonságosan olyan embereknek, akiknek azonnali segítségre volt szükségük. 5 millió dollárt adományozott a törökországi földrengések károsultjainak. Korábban 5,7 millió dollárral támogatta a COVID-járvány leküzdését célzó erőfeszítéseket.

A nemrégiben Marokkóban történt földrengés közelében élő Binance-felhasználók 100 dollár értékben kaptak Bitcoint tőlünk, amihez csak a lakcímüket kellett igazolni. A Marokkóban élő összes többi felhasználó is 10 dollárban részesült, így a segítség eddig mintegy 70 ezer embert ért el az országban, teljes összege pedig 3 millió dollárt tett ki. A nemrégiben zajlott, líbiai tragikus következményekkel járó áradások óta a Binance ezen a területen is elérhetővé tette 100 dolláros Bitcoin-adományát felhasználói számára. A 10 dolláros támogatás pedig Líbiában is jár minden aktív Binance-felhasználónak, függetlenül attól, hogy a katasztrófa által érintett körzetben él-e vagy sem. A líbiai segítségnyújtás mértéke eddig 500 ezer dollár, mintegy 13 ezer embert ért el közvetlenül –mondta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője

Hozzátette, a kriptovalutákat azért is használják előszeretettel a válságövezetekben adományozásra, mert a hagyományos pénzügyi infrastruktúrák összeomlásakor gyakran az egyedüli lehetőséget jelentik pénzek átutalására. Ráadásul a blokklánctechnológiára alapuló tranzakciók nem ismerik az országhatárokat, teljesen átláthatóak, gyorsan lebonyolíthatók és alacsony a költségük.

A Binance Charity egy nyilvános weboldalon gyűjti az adományokat. Az ide beérkező összes pénzt egy hamarosan megnevezendő civilszervezetnek juttatja el, hogy rajtuk keresztül a pénzügyi segítség minél hamarabb célba érjen. Adományozni ezen a felületen BNB, BTC, ETH, USDC, USDT vagy BUSD valutákban lehet.

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …