Robotfűnyírók állítottak fel magyar rekordot a Gellérthegyen

  • A Husqvarna robotfűnyírói nyírtak be egy gigaszívet a fűbe 

Egyedi magyar rekord született a Gellérthegy Jubileumi Parkjában: a Husqvarna Magyarország egy óriás szívet nyírt a közpark gyepébe és így felállította a legnagyobb robotfűnyírókkal gyepbe nyírt alakzat hazai méretrekordját. A vállalat robotfűnyírói most először bizonyítottak ilyen feladatban: egy előre meghatározott formát nyírtak a gyepbe, a 4 órás technikai előkészület után egy óra alatt létrehozták a közel 12×16 méteres óriás szívet. 

Különleges módon köszöntötte fel a Husqvarna Magyarország Budapestet a 150. születésnapja alkalmából. A svéd vállalat robotfűnyírói egy óriási szívformát nyírtak a Gellérthegy Jubileumi Parkjának gyepébe, ezzel pedig magyar rekordot is felállítottak. Elkészült ugyanis a legnagyobb méretű, robotfűnyírókkal gyepbe nyírt alakzat, egy közel 12×16 méteres óriás szívet. 

Így jött létre az óriás szív 

A robotfűnyírást 4 órás előkészület előzte meg, amelynek során a cégcsoport szakemberei vezetékek segítségével kirajzolták az óriás szívet a Jubileumi Park gyepébe. Az alakzatot úgy hozták létre, hogy a szív köré egy téglalap keretet húztak, a gyepet pedig a szív és a keret közötti területen nyírták le (inverz módon), így a szív alakzatot a lenyíratlan gyep adta. 

A feladatot a Husqvarna Automower® termékcsaládhoz tartozó 550 EPOS elnevezésű robotfűnyírói végezték el, amelyek műholdas irányítással, GPS vevőállomás segítségével egy óra alatt kirajzolták az előzetesen megadott alakzatot. A szív körüli terület kinyírását az okostelefonon elérhető applikáción keresztül adták meg a szakértők, akik végig onnan vezérelték és követték a robotfűnyírók munkáját. A kiválasztott robotfűnyíró-modell az enyhe lejtők ellenére is gyorsan, zavartalanul kinyírta a mintát, ugyanis kifejezetten nagy, komplex gyepterületek kezelésére tervezték.

„Ez volt az első alkalom, hogy a robotfűnyíróinkkal egy előre meghatározott alakzatot nyírtunk a gyepbe és nagyon alapos felkészülést igényelt. Heteken keresztül végeztük a próbavágásokat, mert az volt a célunk, hogy a Gellérthegy Jubileumi Parkjának adottságaihoz mérten, a lehető legnagyobb és leglátványosabb szívet nyírjuk ki. Nagyon örülünk, hogy sikerült felállítanunk a magyar rekordot és hogy egy olyan kezdeményezést valósítottunk meg, amire még soha nem volt példa Magyarországon. Ezzel ráadásul különleges módon ünnepeltük meg Budapest 150. születésnapját is” – mondta el Marosán Melinda, a Husqvarna Magyarország marketing menedzsere.  

A különleges aktivitást a Husqvarna a Budapest 150 programsorozat keretében hirdette meg annak apropóján, hogy a főváros idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját.

Az aktivitásról készült videót itt tekinthetik meg: https://fb.watch/n8V_mLzwje/ 

- bdpst24.hu

Check Also

11,5 millió forint gyűlt össze a Bátor Tábor javára az RTL adománygyűjtésén

Adománygyűjtő különkiadással jelentkezett május 18-án az RTL Fókusz Plusz című műsora, amellyel – immár hagyományosan …