Különleges kávé, ami desszertnek is felfogható

Az ausztrál konyhai gépeket gyártó Sage elhozza a magyar háztartásokba a harmadik hullámos kávézás élményét. Éppen ezért olyan kávé recepttel kíván kedveskedni, amely talán még kevéssé ismert idehaza. 

A hagyományos és a harmadik hullámos kávé között talán az egyik legnagyobb különbség az az, hogy az automata kávéfőzővel elkészített kávéban a keserű ízek dominálnak, mivel a lefőzéskor a nyomás nem megfelelő, a harmadik hullámos kávékra viszont kiegyensúlyozott ízvilág jellemző, ami a kisnyomású előfőzésnek és nyomás 9 barra történő korlátozásának köszönhető. 

Az ellenállhatatlanul testes, pazar, krémes és karamellszínű eszpresszó elkészítése ideális esetben kisnyomású előgőzöléssel kezdődik, amelyet a nagynyomású forrázás követ. A végeredmény szempontjából természetesen fontos, hogy maximum 18-22 grammyni kávészem kerüljön felhasználásra, a forrázás közben a víz hőfoka pedig pontosan 93 Celsius legyen. Az Affogato alapja egy tökéletesen lefőzött és elkészített eszpresszó. 

Affogato receptje

Az Affogato nem más, mint egy tökéletes olasz desszert, amelyben találkozik a jéghideg vanília fagylalt és a mennyei eszpresszó. Ez a kávéital úgy készül, hogy egy adag eszpresszót közvetlenül egy gombóc fagylaltra, vagy gelatóra öntenek és egy kis csészében vagy pohárban tálalják fel. 

Hozzávalók: 

  • 220-250 ml alacsony profilú pohár
  • 1 dupla eszpresszó
  • 1 gombóc vanília fagylalt 

Elkészítéséhez először is le kell főzni az eszpresszót, majd félre kell tenni egy pohárban. Ezután beletesszük a fagylaltot a kiválasztott, alacsony profilú pohárba, majd ráöntjük a kávét a fagyira. Fogyasztás előtt még apróra vágott pisztáciával, vagy reszelt csokoládéval javasolt díszíteni. 

Sage

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről, vagy kávéfőzésről. 

Fotók forrása: Pixabay.com

About bdpst24.hu

Check Also

Friss kutatás: Minden 2. magyar előfizetne wc-papírra vagy borotvára

A magyarok háromnegyedének van online előfizetése valamilyen termékre vagy szolgáltatásra, esetleg ezek ötvözetére, és a …