Kiemelkedő energiahatékonyságú háztartási gépeket mutatott be az LG az IFA kiállításon

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon, a Net-Zero House zónában mutatta be új, legalább A energiaosztályú háztartási készülékeit. A fenntarthatóbb mindennapokhoz tervezett legújabb konyhai, ruhatisztítási és lakberendezési megoldásokkal a vállalat az energiafelhasználás, valamint az üzemeltetési költségek és a környezeti lábnyom csökkentésének növekvő igényére reagál.

Energiahatékony mosás mesterséges intelligenciával

Az LG új elöltöltős mosó- és szárítógép párosa a villanyszámla növelése nélkül varázsolja tisztává és szárazzá a ruhákat. A mosógép egy speciális mosóprogramot is kínál, amely akár 60 százalákban megakadályozza, hogy a mosási ciklusokból származó mikroműanyagok a vízhálózatba kerüljenek.

Hasonlóan hasznos a szárítógép AI Dry funkciója is, amely képes felismerni a gépbe helyezett ruhatöltet súlyát, anyagtípusát és nedvességtartalmát, ami alapján beállítja az optimális szárítási időt és hőmérsékletet. Az LG Dual Inverter hőszivattyújával és kompresszorával a TurboDry funkció gyorsan és hatékonyan szárítja meg a ruhákat. Az új szárítógép ráadásul R290 hűtőközeget használ, amely alacsony globális felmelegedési potenciáljáról (GWP) ismert. A kényelmes felhasználói élmény érdekében mind a mosógép, mind pedig a szárítógép elegáns LCD érintőképernyős kezelőpanellel van felszerelve.

Energiahatékony hűtőszekrény erős teljesítménnyel

Az LG új alulfagyasztós hűtőszekrényét a vállalat Smart Inverter Compressor™ rendszere hajtja, amely mindig az aktuális körülményekhez igazítja teljesítményét, ezzel egyedülálló energiahatékonyságot biztosítva – a gyártó ráadásul 10 év garanciát ad rá. A kompresszor kevesebb zajt is bocsát ki, mint a gyártó bármely más kompresszora a kategóriájában. Az élelmiszerek frissességét az LG LINEARCooling™ technológia sokáig megőrzi azzal, hogy a hőmérséklet-ingadozást ± 0,5 Celsius-fok alatt tartja, míg a DoorCooling+™ gyors és egyenletes hűtést biztosít a hűtőszekrény minden sarkában.

Teljeskörű konyhai megoldások kiemelkedő energiahatékonysággal

Az LG új, 24 hüvelykes (60 centiméteres) beépíthető InstaView™ sütőjének A++ energiahatékonysága nagyban köszönhető a továbbfejlesztett szigetelésnek, az optimalizált fűtésszabályozásnak és a négyrétegű üvegajtónak, amelyek mind csökkentik az energiafelhasználást és a hőveszteséget. Az LG InstaView technológiája emellett szintén hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához azzal, hogy a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül, arra kettőt koppintva bármikor ellenőrizhetik a sütőben lévő ételek állapotát.

Az LG energiatakarékos Inverter Direct Drive motorjával felszerelt QuadWash™ mosogatógép ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A wifi-kompatibilis, elegáns kialakítású készülék csatlakoztatható az LG ThinQ™ alkalmazáshoz, így a felhasználók kényelmesen, a mobiljukról vezérelhetik és felügyelhetik a gép működését, új programokat tölthetnek le rá, és a Smart Diagnosis funkció segítségével azonnal észlelhetik a kisebb üzemhibákat.

„Az LG rendkívül energiahatékony háztartási készülékei támogatják a háztartásokat az energiatakarékosságban, a közüzemi költségek csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Piacvezető technológiáinkat kihasználva továbbra is olyan termékeket fogunk létrehozni, amelyek jobbá teszik az emberek életét, és kevésbé terhelik a környezetet.”

A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

About bdpst24.hu

Check Also

A Legjobb Szállodák Budapesten: Milyen Szórakozást Kínálnak?

Fedezze fel Budapest és a Duna-part legjobb szállodáit tökéletes kényelemmel és luxussal. Tekintse meg a …