A Máltaiakkal szervez tanszergyűjtést a Westend

A Máltaiakkal szervez tanszergyűjtést a Westend

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös tanszergyűjtést indít a Westend. Az új, vagy használt, de még jó állapotú iskolaszereket szeptember 16-ig lehet behozni a bevásárlóközpont első emeletén található ReStore by Westendbe. A népszerű használtruhagyűjtő helyiségben leadott adományokat a Szeretetszolgálat nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek juttatja el.

Az iskolakezdés idén különösen nagy terhet ró a családokra, rövid idő alatt jelentős kiadások terhelik meg a családi költségvetést, sokan nem is tudnak beszerezni minden szükséges felszerelést. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár 20 közoktatási intézményt tart fenn, általános iskoláiba szinte kizárólag halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak. A karitatív szervezet munkatársai szerint egy jó állapotú tolltartónak, egy hiánytalan színesceruza-készletnek vagy egy kinőtt, ám tiszta tornacipőnek óriási értéke van a náluk tanulók számára. Nagy segítség tehát minden adományba adott tanszer.

A felajánlott tanszereket a ReStore by Westendbe lehet behozni szeptember 16-ig. A tavaly megnyitott és a Fenntarthatóság Szimbóluma díjjal kitüntetett használtruhagyűjtő pont gyakran ad otthont fenntarthatósági, illetve társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó eseményeknek, így a tanszergyűjtésnek is.  A Restore bizonyára sokak számára ismerős, hiszen eddig 43 tonna használt ruhát adtak le a látogatók, aminek csak egy százalékából lesz hulladék, a többi valamilyen formában új életet kap. Aki azonban még nem járt ott, annak hasznos információ lehet, hogy az arculatában is az újrahasznosítást tükröző teret az üzletközpont első emeletén lehet megtalálni. Hétköznaponként 14 és 20 óra között van nyitva, szombaton pedig már 10 órától lehet hozni a használt tanszereket.

Az elkövetkezendő bő két hétben tehát főként az alsó és felső tagozatosoknak szánt füzeteket (ez lehet vonalas, négyzetrácsos, szótár, kotta, sima füzet, A/5, A/4, spirál), tolltartókat, ceruzákat, tollakat, vonalzót, radírt, hegyezőt, körzőt, színes ceruzákat, filctollakat, vízfestéket, temperát, ecsetet, írólapot, rajzlapot, papírvágóollót és iskolatáskákat várnak. Az összegyűlt adományokat több fordulóban viszik el a rászorulókhoz. A gyűjtés szeptember 16-ig nem csak a Restore-ban zajlik, hanem a Westendben található Pirexben is. A papír-írószerboltban megvásárolt, jótékonyságra szánt termékeket a fizetés után a pénztárban is le lehet adni.

Fontos megjegyezni, hogy a tanévkezdésre tekintettel a Máltai Szeretetszolgálat most kifejezetten tanszereket kér, élelmiszert és egyéb használt ruhát ezúttal nem gyűjtenek a nehézsorsú gyerekeknek és családoknak. A karitatív szervezet arra kér mindenkit, hogy a használt iskolatáskát, tolltartót felajánlás előtt mindenképp tisztítsák ki, és használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos tárgyakat ne adjanak le a gyűjtőponton. Minden adományozót arra biztatnak, hogy csak olyan tanszert hozzon, amit ő is szívesen odaadna a gyermekének. 

A Westend is arra kéri látogatóit, hogy aki teheti, vegyen részt a gyűjtésben. A tavalyi évhez hasonlóan most is számítanak közönségük társadalmi érzékenységére, arra, hogy felhívásukra idén is sokan csatlakoznak az bevásárlóközpont jótékonysági akciójához. A tanszergyűjtés alatt egyébként a használtruha-gyűjtés sem szünetel, a feleslegessé vált ruhákat ez idő alatt is be lehet hozni. 

www.westend.hu  

https://westend.hu/blog  

https://www.facebook.com/westendshoppingcenter 

https://www.facebook.com/westendtetokert

About bdpst24.hu

Check Also

A Legjobb Szállodák Budapesten: Milyen Szórakozást Kínálnak?

Fedezze fel Budapest és a Duna-part legjobb szállodáit tökéletes kényelemmel és luxussal. Tekintse meg a …