Újabb ingatlanfejlesztés Budapest közelében

1 500 négyzetméteres ingatlanfejlesztés zajlik Budapest vonzáskörzetében az M7-es autópálya mellett található SÓSKÚTI IPARI PARKBAN. A 100%-ban hazai tulajdonú Coninvest cégcsoport beruházása nem csupán cégközpontként szolgál majd, hanem az irodák mellett közösségi terek, oktató – és bemutatóterem, raktárak és design center is helyet kapnak. A beruházás alapkőletétele 2021 őszén történt, az átadás pedig 2023 tavaszára várható.

A 30 éves múltra visszatekintő hazai Coninvest cégcsoport konyhatechnológiával, belsőépítészettel és szervizszolgáltatással foglalkozik. A jelenleg Budaörsön működő cég az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött, ezért a vállalkozás vezetői egy minden igényt kielégítő, modern, rugalmasan alakítható terekkel rendelkező, saját fejlesztésű ingatlanberuházás mellett döntöttek. Az ideális helyszínt Budapesttől 25 kilométerre, az M7-es autópálya melletti SÓSKÚTI IPARI PARKBAN találták meg. 

„Régi álmom valósul meg a nyugat-európai színvonalú, autópálya menti, modern cégközpont létrehozásával. A világos és hatalmas terekkel minden termékünk, tevékenységünk és munkafolyamatunk méltó körülmények között, kiváló technikai feltételek mellett kap helyet. Jelenlegi budaörsi telephelyünkön több mint 20 évet töltöttünk, de mostanra elérkezett a váltás ideje” – mondta Kertész Mirjam, a Coninvest csoport ügyvezető igazgatója.

Funkcionalitás és rugalmasság

Az 1500 négyzetméteres fejlesztés nem csupán a Coninvest cégcsoport új központjaként szolgál majd, hanem számos más funkciót is ellát. A modern irodák és tréning terem mellett nagy hangsúlyt kapnak az új épületben a közösségi terek.  A vállalat szintén itt alakítja ki az áru – és alkatrész raktárát, valamint szervizközpontját. A közel 400 négyzetméteres, egylégterű, impozáns, üvegfalú bemutatóterem az épület első emeletén található. A vállalat profilját hangsúlyozva látványkonyha, kávézó és sonkabár, valamint ipari mosogatást bemutató központ kerül kialakításra. 

Helyet kap még egy több mint 50 fős az épület belsőépítészeti adottságait kihasználó multifunkcionális közösségi tér, valamint bútorokat és anyagokat bemutató galéria is. A tervezés során kiemelten fontos volt, hogy a terek rugalmasan, aktuális igény szerint átrendezhetőek legyenek. 

A Coninvest jövőbeli célja, hogy a bemutatótermet egy aktív, élettel teli térként folyamatosan használva még több szakmai rendezvényt, tréninget, versenyt és versenyekre való felkészítést rendezzen, az itt megrendezendő nyílt napok szervezésével pedig a diákokat szeretnék megszólítani.   

„Új elemként, a bemutatótermen belül lesz egy a formatervezésnek dedikált tér, ahol olyan konyhai tárgyakat mutatunk be, amelyek a maguk design nyelvezetével, formáival, vonalaival, megjelenésükkel akár egy-egy műalkotás is lehetnének. Ilyenek például az antik Berkel sonkaszeletelőgépek gyűjteménye, a formatervezett konyhai eszközök, kés szettek, vagy kávégépek. Itt kerülnek bemutatásra a formatervezett vendégtéri design bútorok is” – tette hozzá Kertész Mirjam. 

Fenntartható megoldások

Az épület korszerű hőszigeteléssel, hőszivattyús hűtés-fűtéssel és hővisszanyerő légtechnikával működik majd. Az okos irodák nyitás- és jelenlét-érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek automatikusan lekapcsolják a világítást, a fűtést és a klímát. A céges autóflotta jövőbeli fejlesztésére gondolva két elektromos autótöltő már telepítésre került, a második ütemben pedig tervben van egy napelemes autóparkoló árnyékolás megvalósítása is.

Az épület futurisztikus formáját Fézler Zsolt építész álmodta meg, amelyet egy irodai gémkapocs formája inspirált, hangsúlyozva a technológia és a design szoros összefonódását. 

A fejlesztés 2021 októberében indult, a beruházás átadására pedig 2023 tavaszán várható. 

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …