Az elfogadásról szóló, háborúellenes üzeneteket küldtek az EXIT-es Sea Dance Fesztivál előadói 

Az EXIT montenegrói Sea Dance Fesztiváljára augusztus utolsó hétvégéjén került sor. Európa minden tájáról érkeztek az Adria egyik legkedveltebb partszakaszára, a lenyűgöző Buljarica strandra. Az eseményen olyan nemzetközi világsztárok léptek színpadra mint, Anfisa Letyago, Nina Kraviz, Mind Against, Shouse, valamint számos helyi- és regionális fellépő, mint Konstrakta, Senidah vagy Dubioza Kolektiv. A fellépők mellett a közönség számos békére buzdító, illetve háborúellenes üzenetet láthatott, melyeket a fesztivál nagyszínpadán mutattak be. “Állítsatok meg minden háborút!„, “Béke a Földön”,  és “Мир” (béke), többek között ezeket olvashatták a fesztivál ledfalain, jelezve, hogy szükség van a béke megteremtésére, nem csak Ukrajnában, hanem világszerte mindenhol. Több mint 40 000 látogató lépte át a fesztivál kapuit a nyolcadik alkalommal megrendezett Sea Dance Fesztiválon, amely ismét megmutatta, miért tartják Montenegró legfontosabb fesztiváljának, és az Adria egyik legelismertebb zenei eseményének.

Sea Dance Fesztivál | A béke és az egység üzenete

A 2022-es Sea Dance Fesztivál augusztus utolsó péntekén kezdődött és már az első este olyan sztárok léptek színpadra, mint  Anfisa Letyago, Mahmut Orhan, Konstrakta, valamint számos helyi és regionális előadó. A második napon Shouse, a Mind Against, a Human Rias, míg a fesztivál utolsó éjszakáján a fergeteges finálét az elektronikus zenei szcéna egyik legnagyobb sztárja, a techno vitathatatlan királynője, Nina Kraviz hozta el. A Sea Dance Fesztivál és fellépői e három nap alatt erős béke- és háborúellenes üzeneteket küldtek a világnak. „Állítsátok meg ezt a háborút!„, „Állítsatok meg minden háborút!„, “Béke a Földön”, “Béke a Földdel” és “Мир”(béke) cirill betűkkel, amelyet a régió nyelvein, valamint ukránul és oroszul is ugyanúgy ejtenek és írnak – ez csak néhány azok közül az üzenetek közül, amelyeket a Sea Dance Fesztivál nagyszínpadának ledfalain láthattak a látogatók, de mind megtalálható volt az előadók közösségi média profiljain is. Ismét hangsúlyozták az összes EXIT által bemutatott fesztivál egyértelmű békemisszióját, valamint azt, hogy bármely személy és művész nemzet, faj, nyelv, vallás vagy bármilyen más alapon történő megkülönböztetése teljesen elfogadhatatlan. Emlékeztetőül: a világ egyetlen olyan nagy zenei fesztiváljaként, amely társadalmi aktivizmusból indult, az EXIT Fesztivál 2019-ben Yoko Onóval közösen mutatta be a szerbiai Péterváradi erődben az első világbékét hirdető művészeti installációt. Ebből az alkalomból az EXIT a világ összes országának békét hirdetett, így lett az fesztiválnak otthont adó Péterváradi erődből „A béke erődje”. 

Idén a mentális egészségügy és a környezetvédelem állt a Sea Dance középpontjában. A környezetvédelmi kampány arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi ukrajnai háborús krízis mellett a klímaváltozás okozta válság jelenti a legnagyobb veszélyt az emberiségre és minden életre a Földön, kijelentve továbbá, hogy „nincs igazi béke a Földön a Földdel való béke nélkül”.

Köszönjük! | Sea Dance 2022 

A 2023-as fesztivál előkészületei már megkezdődtek, ahogy az előzetes szuper early-bird jegyekre való regisztráció is, ami itt érhető el. 

- bdpst24.hu

Check Also

A JÓ KRUPIÉ A LEGVÁRATLANABB HELYZETEKBEN IS FELTALÁLJA MAGÁT

Harmadik alkalommal rendeztek krupiébajnokságot a Las Vegas Casino Atlantisban, a hazai megmérettetés győztese Csakmag Martin lett, az …