Engedd, hogy magával ragadjon a legújabb szépségtrend!

  • A pro-aging az új anti-aging!

Finom ráncok, kevésbé feszes, fakó bőr… Ahogy idősödünk, az öregedés jelei fokozatosan láthatóvá válnak bőrünkön. Az elmúlt évtizedekben a kozmetikai márkák újabb és újabb termékek kifejlesztésével versenyeztek, hogy megállítsák ezt a folyamatot. Egyszer s mindenkorra megszüntetni az öregedést, mintha ez lenne a legnagyobb büntetés, amit érettebb korban el kell viselünk. Szerencsére ez a szemlélet úgy tűnik, hogy lassan, de változik! Az anti-aging felfogást pedig felváltja a pro-aging irányzat, amely elfogadja az öregedés természetes folyamatait, és arra fókuszál, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésre álló időből. Olvasd el a szépségipari tech vállalat, a FOREO trendelemzését, és tudd meg a részleteket!

A pro-aging arra fókuszál, hogy támogassa a bőr természetes öregedését

A szépség ára

Az emberek már az ősidők óta próbálják megőrizni a fiatalságot. Kleopátra tejben fürdött, hogy bőre hosszabb ideig rugalmas maradjon, később pedig rengeteg veszélyes, sőt életveszélyes anyagot is bevetettek a szépség nevében – ólomvegyületek, réz, bogarak, szárított egérfőzet. Mindezt azért, hogy hosszabb ideig megőrizhessük a fiatalos megjelenést, akár az egészség árán is. 

Az új generációk azonban máshogy kezdtek tekinteni az öregedésre. A pro-aging arról szól, hogy fogadd el önmagad úgy, ahogy vagy, és élvezd az életet a korodtól függetlenül. A pro-aging célja nem az, hogy fiatalabbnak látszódj, és 20 évesnek nézz ki, amikor nem vagy az, hanem hogy jól érezd magad és életed minden pillanatában önmagad legjobb verziója legyél.

A pro-aging mozgalom tehát többről szól, mint bőrápolás; ez egy választható életmód. Arról szól, hogy fogadd el önmagad, szeresd a korod és élvezd mindazt, ami az öregedéssel jár. Ebbe beletartozik a ráncoktól kezdve az ősz hajon át minden. 

Pro-aging és bőrápolás

A pro-aging nem azt jelenti, hogy mellőzzük a megfelelő bőrápolási rutint. Valójában a szépség-, és bőrápolási termékekben számos fontos és hatékony összetevő van – mint például a retinoidok, a Q10 koenzim, a hialuron sav, a peptidek, stb. amelyek tényleg jót tesznek a bőrnek.

Ez a felfogás magába foglalja a bőr non-invazív ápolására szolgáló eszközök alkalmazásának lehetőségét is: ilyen kezelések például a LED-fénnyel és a mikroárammal történő arcápolás. Az innovatív eszközeiről ismert FOREO UFO mini arckezelőjében 3 különböző LED-fény dolgozik többek között a kollagén termelésért és a bőrtónus kiegyenlítéséért.

Pro-aging bőrápolás = önmagad ápolása

A pro-aging bőrápolás leginkább önmagad ápolása. Tehát nem csak arról szól, hogy hogyan nézel ki kívülről, hanem arról is, hogy hogyan érzed magad belülről. Ha odafigyelsz önmagad ápolására, sokkal valószínűbb, hogy a teljes egészségedről is gondoskodsz – mely magában foglalja a mentális és érzelmi egészséget is.

Egy dolog biztos, ha gondoskodsz magadról, az a külsődön is megmutatkozik. Szóval, ha szeretnéd, hogy magával ragadjon a pro-aging filozófia, kezdj el törődni önmagaddal. Akár próbálj meg egészségesebb szokásokat felvenni és egészségesebb életmódra váltani. A legkönnyebb, ha kiegyensúlyozottan étkezel, mely nem csak az immunrendszeredet serkenti, hanem a bőröd egészségét is. Fedezd fel a wellness, az otthoni spa, a minőségi alvás, a meditáció jótékony hatásait… Mindez elengedhetetlen a testi és lelki egyensúly megteremtéséhez.

Felsorolunk néhány dolgot, amit tehetsz, ha a pro-aging mögé állsz:

  • Tanulj meg lassítani az életben
  • Figyelj oda az étrendre – olyan ételeket egyél, amelyek széppé varázsolják a bőrödet
  • Törődj a bőröddel
  • Mozogj
  • Aludj eleget  

Miért a pro-aging az új anti-aging?

A pro-aging mozgalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend több okból is. Először is, mivel az emberek egyre tovább és egészségesebben élnek, sokkal nyitottabbak az öregedési folyamatok elfogadására. Másodszor, a pro-aging filozófia sokkal átfogóbb, mint az anti-aging hozzáállás, mely helyenként szűken lát dolgokat és előítéletekkel teli. A pro-aging az új anti-aging, mert széles látókörűen, realisztikusan és holisztikusan tekint az öregedésre. 

Az öregedést nem tudod megállítani… és miért is kellene? Fogadd el úgy az öregedést, mint egy jó dolgot, úgy, hogy próbáld kihozni belőle a legtöbbet. Próbálj ki új dolgokat, utazz, találkozz új emberekkel… Más szóval, éld teljesen az életed!

FOREO tipp: Az UFO mini arckezelő eszköz kedvezményes áron elérhető a DM magyarországi üzleteiben.

- bdpst24.hu

Check Also

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Őrizd meg az irányítást biztonságod felett! Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így …