Brasch Bence Bálna kortárs komédiája az Átriumban

  • szeptember 17-én mutatják be

Az idén novemberben tíz éves fennállását ünneplő Átrium szeptember 17-én tartja Brasch Bence Bálna című darabjának bemutatóját. A szerző rendezésében készülő előadás Ágoston Katalin, Debreczeny Csaba, Kovács Máté, Szinetár Dóra, Tornyi Ildikó és Sas Zoltán e.h. szereplésével lesz látható a teátrumban.

Brasch Bence műve kortárs komédia, ami a színház és a tehetségkutató tévéműsorok világában játszódik. Üdítően friss, benne valódi színpadi karakterekkel, mai figurákkal. A produkció hangsúlyosan foglalkozik majd azzal a nagyon fontos kérdéssel, hogy vajon feláldozhatóak-e a gondolatok a szórakoztatás oltárán? Emellett érvényesen érint olyan aktuális témákat, mint a fiatal felnőttek útkeresési dilemmái, vagy a #metoo mozgalom, eközben pedig csavar os „színház a színházban” dramaturgiával formailag is érdekes kortárs komédiát láthatunk. Brasch Bence szövege talán nem is lehetne jobb helyen, mint egy szórakoztató színházban. 

Minden nézőt érdekel, mi folyik a színfalak mögött. Hogy készül egy előadás? Milyen munka kell ahhoz, hogy jóízűen nevessenek, vagy együttérzően sírjanak a nézők? Ki az ember a szerep mögött? Ki vagyok én? Ki vagy te? Kell tudnunk a választ? Nekem az a szerelem, ami a másiknak? Fontos tudnom, mit gondolnak rólam mások? Ha viszont nem fontos, akkor hogy tartom tiszteletben a határokat? 

Az alkotók ezekre a kérdésekre keresik a választ egy olyan előadásban, amelyben a harmonikus dallamoktól a nyers recitativo duettekig lendületes, titkos színházi jelenetek építenek hidat a nézőkhöz. És ha a néző elég bátor, talán átélheti a színházcsinálás boldog és szorongató pillanatait is.

Bokor Bonifác, a harminchoz közeledő író élete főművét megosztja azzal a színházigazgatóval, akivel pár hónapja ismét hajlandó szóba állni. A mű azonban nem éri el a kívánt hatást, hiszen Molnár igazgató úr egy könnyed, szórakoztató musicalt vár tőle.

Az előadás a premiert követően szeptemberben 18-án, októberben 2-án és 3-án lesz látható.

Írta és rendezte: Brasch Bence

Színészek:

Kovács Máté – szerepe szerint Bokor Bonifác író

Ágoston Katalin – szerepe szerint Horváth Boróka takarítónő

Debreczeny Csaba – szerepe szerint Molnár Iván DLA, Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, rendező, színházigazgató

Szinetár Dóra – szerepe szerint Cincér Dorina színésznő, televíziós műsorvezető

Tornyi Ildikó – szerepe szerint Csibi Panni újságíró, influencer

Sas Zoltán egyetemi hallgató – szerepe szerint Ambrus Árpád zeneszerző, zongorista

Az előadás zeneszerzője Mester Dávid, a díszletet és a jelmezt Tihanyi Ildi tervezte.

- bdpst24.hu

Check Also

A Mackó és a Shogun sorozatok az idei esélyesek az Emmy-díjra! Megvannak a 2024-es jelöltek

Az Emmy-díj 2024 jelöltjeit nemrég jelentették be a híres hollywoodi El Capitan Theater színpadán, és …