Szeptemberben érkezik az Independent Label Fair

  • Idén is összegyűlnek a független zenei kiadók

Immár 6. alkalommal rendezik meg a független kiadók közkedvelt vásárát, azaz az Independent Label Fairt (ILF) szeptember 10-én. A lemez- és kazetta vásár ezúttal az Élesztő Teraszon, a Mammut tetején várja majd a látogatókat, ahol a szakmai beszélgetések és dj szettek is várják az érdeklődőket.

Az Independent Label Fair Budapest (ILF) a hazai független lemezkiadók egyik legfőbb eseménye, és egyben Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra – vinyl, CD, kazetta – specializálódott, a mainstream zenei világon túlmutató, friss és időtálló értékeket képviselő kiadókra fókuszáló vására. Célja, hogy a független kiadóknak olyan fórumot biztosítson,  ahol a szakmai és zenekedvelő közeg jobban megismerheti egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhet, szakmailag fejlődhet és nyilvánosságot kaphat.

A kiadványokat itt első kézből, mindig közvetlenül az adott kiadótól lehet megvásárolni, így a látogatóknak lehetőségük van a személyes megismerkedésre és a kapcsolatteremtésre is, ráadásul mindig találni olyan kincseket, melyek limitált, a boltokban nem kapható gyűjtői darabok.  Az ILF teret biztosít a legtöbb műfajnak: a rendezvényen a magyar punktól, a jazzen, a technon vagy a hip-hopon át,  az afrobeatig minden megjelenik, így mindenki találhat valamit a saját kedvelt zenei stílusában vagy épp kiléphet a megszokott komfortzónájából, és kedvére kísérletezhet.

Az Élesztő Teraszon már déltől elkezdődnek majd a programok, a nyitás óráitól vár a Tudásbázis, aminek keretében a zenei szakmát érintő izgalmas és informatív beszélgetéseket lehet majd végighallgatni. Lesz például könyvelés workshop, de szó lesz a nemzetközi disztribúcióról is. A lemezgyűjtők köztünk élnek címmel pedig Nádori Péter, Kürti Kristóf és Pándi Balázs beszélgetnek majd.

A vásáron kora délutántól 41 független hazai kiadó lesz majd jelen, amiből 9 most mutatkozik be először az ILF közönségének. Több mint 15 kiadó jelentkezik új kiadvánnyal (vinyl, cd vagy kazetta), amikből több is itt lesz először kapható. A hangulatról pedig a különböző kiadók által delegált DJ-k gondoskodnak. Itt lesz Garpo a TDS Recordstól, iamyank a NOW-tól, KBSZ Beats a Flowin’-tól, Szilágyi Béla dj set a Drinkin’ Beer in Bandana kiadójától és Àbáse, az Oshu Recordstól.

Érdemes lesz azután is maradni, hogy kiadók összepakoltak, hiszen OIEE után Mr Fiel, majd Erro pakolja a lemezeket.

Fontos, hogy a vásáron kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség!

Az esemény szakmai partnere és támogatója a HAIL – Magyar Független Lemezkiadók Egyesülete. A megvalósulását pedig a Hangfoglaló Program és az Élesztő Terasz támogatja.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/407949174701813

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …