Megvan a megoldás az öregedés lassítására

Egyre több tanulmány bizonyítja, hogy a NAD+-nak kulcsszerepe van abban, hogy meddig és milyen minőségben élünk. A nikotinamid-adenin-dinukleotid minden élő sejtben megtalálható, szerepe van többek közt az energiaszállításban, az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásában, valamint összefüggésben áll a meghosszabbodott élethosszal és egészséggel. A NAD+ szint azonban csökken az életkorral, ami felgyorsítja az öregedést, és fokozza a degeneratív betegségek kockázatát.

Az öregedés senkit nem kímél, hiszen az örök fiatalság titkát még nem találták fel, de egyáltalán nem mindegy, hogy az idő előrehaladtával milyen az ember egészsége, aktivitása, milyen az izomzata, és hogy az öregedés milyen ütemben történik.

Fontos tudni, hogy az életkor előrehaladtával a szervezet energiaellátásában kulcsszerepet játszó NAD+ molekula szintje fokozatosan csökken, ami ezáltal hozzájárul az öregedés folyamatához, az idős korban kialakuló sorvadáshoz és számos betegség magasabb előfordulási gyakoriságához.

„Számos pozitív eredmény mutatja a hatékonyságot, többek közt egy olyan állatkísérlet, ami bizonyította, hogy a nikotinamid-mononukleotid (NMN) molekula növeli a szervezet NAD+ szintjét, ami ezáltal képes javítani egyes szív- és érrendszeri, neurodegeneratív és anyagcsere-betegségeket, valamint az izomfunkciót, ami rengeteg előnnyel jár az öregedési folyamatok lassítását nézve” – hívja fel a figyelmet Dr. Széchenyi Kornél.

Megnövelheti az élethosszt, több betegségtől is megvéd

Igazolták, hogy a nikotinamid-mononukleotid képes megnöveli a sejtekben a NAD+ szintet, ami által fokozódik a szirtuin aktivitás. A legújabb kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a fiatalkori NAD+ szint fenntartásával lassítható a biológiai öregedés. „A NAD+ javítja az őssejtek állapotát, ezáltal pedig csak megnövelheti az élethosszt, és segít csökkenteni a metabolikus betegségek, az elhízás, a kardiovaszkuláris betegségek, illetve a szellemi működészavarok kockázatát” – teszi hozzá a szakember.

Az életminőségre az idő múlásával negatívan hat a korral járó alvásromlás, a szellemi leépülés és az emésztőrendszeri betegségek. Mivel a NAD+ egyik legfontosabb szerepe a DNS javításban áll, ezen problémák kockázata is jelentősen csökkenthető, ha a NAD+ szintet nem hagyjuk lecsökkenni.


A MyCellen szakmai vezetője figyelmeztet, hogy az alacsony NAD+ szint akár anyagcsere-zavarokhoz is vezethet, ami súlyosbíthatja az elhízást, és annak következményeit, mint például az inzulinrezisztencia, a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és az agyi funkciózavarok. Idős korban összefüggést mutat az érelmeszesedés, ízületi gyulladások, magas vérnyomás, szellemi funkciók hanyatlása, cukorbetegség és rák kialakulásával és súlyosbodásával.

A NAD+ szint növelése több előnnyel jár az egészséges öregedést tekintve: javítja az anyagcserét, kijavítja a sérült DNS-t, véd a súlyos elhízással és a cukorbetegséggel szemben. „Már számos élőlény esetében bizonyították a vizsgálatok, hogy a NAD+ szintjének növelése meghosszabbítja az életet. A szervezet NAD+ szintjének helyreállítása lehetőséget jelent az öregedés okozta hanyatlás és az életkorral összefüggő betegségek elleni védelemben, így ma a legjobb ismert módszer arra, hogy lassítsuk az öregedést és javítsunk az időskori életminőségen” – mondja a szakember.

Forrás: New Beauty, purecom

- bdpst24.hu

Check Also

Merülj el az ínycsiklandó csemegék illatában!

Ha ínyencségként illatoznál, a Lush-ra számíthatsz! Limitált kiadású új csemegék és ínycsiklandó klasszikusok ennivaló illata …