A Startup Hungary vezetőségnek lett a tagja Deliága Ákos

A hazai startup kultúra és ökoszisztéma fejlesztését kitűző szakmai összefogás, a Startup Hungary vezetőségi tagjává választotta az első hazai chatbot szolgáltató, a Talk-A-Bot alapító-ügyvezetőjét. 

A számos ismert vállalkozót és befektetőt sorai között tudó Startup Hungary közgyűlése vezetőségi taggá választotta Deliága Ákost. A hazai chatbot piacot megteremtő Talk-A-Bot alapító-ügyvezetője régóta foglalkozik a magyar startup piac fejlesztésével, elnyert tisztsége mellett az Informatikai Vállalkozások Szövetségében a szektort képviselő általános elnökségi tag 2017-től. 

A legismertebb hazai startup cégek, így a Prezi, a Ustream vagy a BalaBit alapítóit is sorai között tudó Satrtup Hungary célja, hogy több sikeres startup szülessen Magyarországon. Szakmai párbeszéd, kutatások, valamint események és kezdeményezések révén formálja a magyar startup ökoszisztémát annak érdekében, hogy a versenyképes munkahelyek és munkaerő támogatásával a térség meghatározó szektora legyen a magyar piac. 

Örülünk annak, hogy Deliáka Ákos immáron kuratóriumi tagként is erősíti az összefogást és aktív részese lesz a Startup Hungary küldetésének. A szervezet létrehozásáért is sokat tett 2019-től kezdve és az IVSZ elnökségi tagjaként értékes kapcsolatrendszert hoz be a céljaink eléréséhez.” – mondta Biás Csongor, a Startup Hungary ügyvezető igazgatója. 

Deliága Ákos (35) a BME-n végzett informatikusként, ezt követően MBA diplomát szerzett. A Hewlett Packard Enterprise-nál eltöltött közel 10 éves üzletfejlesztési és üzletágvezetői tapasztalatgyűjtést követően 2016-ban megalapította társaival az ország első chatbot szolgáltatóját, mely fél éven belül a Viber globális partnerévé vált. A Talk-A-Bot jelenleg a három hazai informatikai vállalkozás egyike, amely a Microsoft nemzetközi Azure piacterén globálisan is elérhető az ügyfelek számára. Deliága Ákost 2021-ban újraválasztották az IVSZ alelnökeként. Személyes küldetésének érzi, hogy az ország legnagyobb szakmai érdekvédelmi szervezetének vezetésében képviselje a start-up szektor érdekeit. Többek között az ő szervezeten belüli kezdeményezésének köszönhető, hogy a Covid-19 pandémia alatt az IVSZ javaslatára a Belügyminisztérium elfogadta a dolgozói munkáltatói igazolás mobilon való felmutatásának jogszerűségét.

About bdpst24.hu

Check Also

Friss kutatás: Minden 2. magyar előfizetne wc-papírra vagy borotvára

A magyarok háromnegyedének van online előfizetése valamilyen termékre vagy szolgáltatásra, esetleg ezek ötvözetére, és a …