Hibátlan smink a nagy napra

 • Az esküvői sminkek 3+1 alapszabálya

A stílusidegen, elfolyt smink akár egy sima hétköznapunkat is könnyedén tönkreteheti, miért kockáztatnánk a lekülönlegesebb napokon? Akár menyasszony, akár koszorúslány szerepében pompázunk, de még vendégként is érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk sminkünk elkészítésére és arra, hogy egész nap tökéletes fényében tündökölhessen. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk az esküvőkompatibilis sminkek alapszabályait, amelyeket betartva biztosan nem kell majd sminkünk miatt feszengenünk a nagy napon.

 • Passzoljon stílusunkhoz!

Nincs furcsább egy felismerhetetlen menyasszonynál. Nagyon fontos, hogy sminkünk elkészítésekor ne csupán az aktuális divatot és hóbortokat vegyük figyelembe, mindig tartsuk szem előtt saját, hétköznapi stílusunkat is, hiszen így hozhatjuk ki a legtöbbet önmagunkból. Szép összhatást kelt, ha a sminkünk színvilágában megjelennek ruhánk, csokrunk és esküvői dekorációnk árnyalatai, de fontos, hogy ezek is illeszkedjenek személyiségünkhöz. 

A klasszikus menyasszonyi smink finom, nem túl hivalkodó, és kihangsúlyozza viselője természetes szépségét. Az arcsminket tekintve, egy könnyed, egyenletes alapozás, bronzosítás és üde arcpír mindenki számára előnyös lehet, amelyet feldobhatunk egy finom highlighterrel. A szemsminknél érdemes finom satírozással dolgozni, a tekintet megnyitására és a szemszín kiemelésére törekedni. „Barna vagy zöld szemhez a világosabb, bézses vagy barackos árnyalatokat szeretem használni, barnás színekkel árnyékolok, esetleg egy lehelletnyi feketével a szempillatőben, amelyet pezsgő vagy arany színnel fűszerezek. Kék szemhez a világos szín lehet fehér, törtfehér vagy halvány rózsaszín, árnyékoló színnek hideg barnát vagy finom szürkét szoktam választani, amelyet pici ezüsttel dobok fel. Általában a kevesebb több elvet követem, de a szempillákat mindig kihangsúlyozom, hiszen így gyönyörűen megnyithatjuk a tekintetet” – mesélte Károlyfi Edit. „Rúzs tekintetében szeretek a klasszikus nude árnyalatok közül válogatni, a modell tónusaihoz passzoló rózsaszínes, mályvás, barackos árnyalatokat tartom praktikusnak a jeles alkalmakra. Azonban esetenként, a hölgy karakterétől függően, akár finom pirosra festett ajkakat is készítek, visszafogott szemsminkkel és diszkrét tusvonallal” – tette hozzá a Szépségszakértő, aki gyakran sminkel esküvőkön. 

 • Tartósság mindenek felett!

A jeles napokon elengedhetetlen, hogy sminkünk bírja a megpróbáltatásokat, így minden eszközünket be kell vetnünk a tartósság érdekében. Megfelelő bőrápolási rutinnal és elegendő folyadékfogyasztással már napokkal korábban tehetünk lépéseket célunk irányába, hámlasztással és hidratálással előkészíthetjük arcbőrünket. A nagy nap reggelén gyengéden tisztítsuk meg és könnyű hidratálóval puhítsuk arcbőrünket, sminkelés előtti utolsó lépésként pedig mattító primert vigyünk fel, így biztosítva a megfelelő tapadást és eldolgozhatóságot alapozónknak. Használjunk vízálló termékeket és a smink felvitelénél is folyamatosan tartsuk szem előtt a fixálást. Szemhéjfestékünk alá használjunk krémes bázist vagy korrektort, szemceruzánkat fixáljuk szemhéjpúderrel, sminkelés végén pedig ne feledjük a sminkfixáló sprayt. „Minden smink esetében az ajaktermék tartósságát a legnehezebb megőrizni. Színezés előtt, érdemes lealapozni és púderezni ajkainkat, így biztosítva a termékek számára a legjobb tapadási felületet. Ezt követően kell ajakceruzánkkal megrajzolnunk kontúrunkat és besatírozni egész ajkunkat, amely után már csak rúzsunk felvitele van hátra.” Mindezek mellett, a szakértő hangsúlyozza a próbasmink fontosságát, amelynek köszönhetően előre megfigyelhetjük sminkünk hosszútávú tartósságát, és kiszűrhetjük esetleges gyengepontjait.

 • Készüljünk fel mindenre!

Akármennyire is törekszünk tartóssá tenni sminkünket, az egész napos megpróbáltatás nyomokat hagyhat orcánkon. Érdemes tehát kéznél tartanunk néhány apróságot, amelyekkel pillanatok alatt felfrissíthetjük külsőnket. Nem érhet minket nagy meglepetés, ha kistáskánkban lapul néhány fültisztító pálcika, zsebkendő, mattító lapocska és természetesen a viselt rúzsunk. A megfelelő technikával és termékekkel elkészített smink bírja az izzadást és a pityergést, de kezünkkel lehetőleg ne érintsük meg arcunkat, hiszen a bőrünk zsíros, a zsír pedig oldja sminktermékeinket. Ne dörzsöljük a bőrt, ha izzadtságot vagy könnyet szeretnénk letörölni, finom, itatgató mozdulattal tegyük azt. 

+1 Bízzuk magunkat a profikra!

„Munkám során számtalan nagyon szépen sminkelő hölggyel, menyasszonnyal, koszorúslánnyal és modellel találkoztam. A social media világában bárki pillanatok alatt ellesheti a sminkmesterek praktikus technikáit, amelyek szépérzékkel és némi kézügyességgel fűszerezve csodás sminkeket eredményezhet. Azonban mégis úgy gondolom, hogy a legkülönlegesebb alkalmakra érdemes profi sminkesre bíznunk magunkat. A képzett sminkmesterek ugyanis képesek személyre szabottan, a saját bőrtípusunkhoz, színtípusunkhoz és az alkalomhoz legmegfelelőbb sminket elkészíteni számunkra, így véve le legalább egy terhet a vállunkról legkülönlegesebb napjainkon” – egészítette ki alapszabályait Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője.

Az AVON esküvői szettjei között mindent megtalálhatunk, amire szükségünk lehet, hogy bőrünkből és sminkünkből is a legtöbbet hozhassuk ki a különleges alkalmakon. A csodás szettek és különleges ajánlatok mellett pedig inspirációt is meríthetünk sminkünkhöz, hogy a stílusunkhoz leginkább passzoló színekben tündökölhessünk.

Az anyaghoz kapcsolódó termékek:

 • Avon Magix mattító primer 1699 Ft
 • Avon előkészítő és fixáló spray 1499 Ft
 • Avon True Power Stay alapozó 2799 Ft
 • Avon bronzosító púder 1999 Ft
 • Avon Creme Blush pirosító 1799 Ft
 • Avon Glimmering Gems szemfestékpaletta 5999 Ft
 • Avon True Power Stay szemfesték 2399 Ft
 • Avon szemkontúrceruza 999 Ft
 • Avon szájkontúrceruza 999 Ft
 • Avon True Power Stay Stain folyékony ajakrúzs 2199 Ft

Az AVON 2022. augusztus 31-ig érvényes esküvői ajánlatait, a következő linkre kattintva érhetjük el online: https://avononline.avon.hu/847-7219/ujdonsagok-akciok/eskuvoi-ajanlat

www.avon.hu 

- bdpst24.hu

Check Also

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTecTM néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett …