Ezek a települések jutottak döntőbe a vasárnapi Festetics Vágtán

A hétvégén megtartották a Nemzeti Vágta regionális előfutamainak soron következő versenyét. A Festetics Vágta győzteseit a gyenesdiási Faludi-síkon avatták, ahol ezúttal Porva és a tavalyi győztes lovas, Szabó Nikolett bizonyult a legjobbnak. 

A Festetics Vágta fókuszában ahogy mindig, most is a magyar lovas kultúra és a hagyományőrzés állt. A Zala megyei rendezvényen az izgalmas futamok mellett kocsitoló verseny, csikós bemutató, és a helyi lovardák műsorai is várták a közönséget. 

A balatoni települések csatájában Szabó Nikolett aratott győzelmet Pipacs nevű lovával, így Porva is képviselteti majd magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó második fokára a bükkösdi Arató Barna állhatott fel Napraforgóval, a harmadik helyezés pedig Bottlik Fannit illette meg Hadfi Iram nevű lovával, Alsópáhokot képviselve. Végül negyedikként Tiszafüred színeiben Gyöngy Tamás és Luvly Jubly Luca kvalifikálták magukat a budapesti döntőbe. 

A kishuszárok futamában a csemői Szerencsés Szandra és Sárkány nevű lova nyerték meg a versenyt, másodikként pedig Czene Leila Izabella és Herceg biztosították helyüket a döntőben, Kalocsát képviselve. Gratulálunk nekik! 

Nyeregbe vidék, nyeregbe Magyarország! 

- bdpst24.hu

Check Also

Így él most Józan László családja az Ukrajnában zajló háború miatt

A színész nővére még a háború első napjaiban Magyarországra jött, ám édesapjuk továbbra is ingázik …