Jótékony underground, szevasztok!

  • A Nem Pop Underground Booking a gyógypedagógia hazai helyzetére hívja fel a figyelmet

Augusztus 20-án a volt óbudai harisnyagyár területén gyűlik össze a hazai underground java, hogy egy jótékony célért bulizzon. Az egésznapos rendezvényen délelőtt gyerekprogramokkal, délután szakmai kerekasztalbeszélgetéssel, este pedig koncertekkel várják a hazai civil szféra iránt érdeklődőket. A résztvevők a támogatói jegyekből és egyéb programokból befolyt teljes összeget, valamint a pultbevétel száz százalékát a Bliss Alapítványnak ajánlják fel. A szervezet a támogatást teljes egészében gyógypedagógiai és rehabilitációs tevékenységre fordítja.

Összefog a Böiler, a Fideath, a The Ocean Front, a Dogs On Leads, a Fit Fat, a Juggler, a Skámbó Imi és a Csöves Kukorica, hogy zenéjükkel az igazán rászorulókon segítsen, és felhívja a figyelmet a hazai gyógypedagógia jelenlegi helyzetére. A bandák mellett Dr. Mabuse, Selector Rude Girls & Boys és DJ Deepsec további zenei produkciókkal gondoskodnak arról, hogy a rendezvényen a lehető legszínesebb közönség érezze jól magát.

Az egésznapos, nagyrészt szabadtéri eseménynek két óbudai próbaterem, a Voice-Beat és a Terem ad helyet a Filatorigátnál. Délelőtt underground gyerekprogramok várják a kicsiket és az eggyel nagyobbakat. A programok között megtalálható a gyerekgraffiti, hangszersimogató, TukTuk DJ, bringások és deszkások, játszóház, rajzsarok és mesemondás, arcfestéssel kiegészítve. Az ebédről a Food Not Bombs gondoskodik. A délutáni szakmai kerekasztalbeszélgetésen szakértők és érintettek ismertetik a magyar gyógypedagógiai módszereket, feltárják a fogyatékkal élők lehetőségeit és esélyeit, közösen próbálják megmutathatóvá tenni a kimondhatatlant.

„Nagyon örültünk a szervezők megkeresésének. Az alapítványnak minden támogatás segítséget jelent – mondta el Trexler Erik, a Bliss Alapítvány vezetője. A mottóm így szól: Soha ne bánd, ha kilógsz a sorból. Lehet, hogy a sorral van a probléma. Ez kicsit talán igaz lehet az underground közösségre is, így már nem is olyan messzi a kapcsolódás az alapítványunk és a szervezők, a rendezvény közönsége között. Bízom benne, hogy minél több család látogat el Óbudára, és az érzékenyítés jegyében beszélgethetünk az érdeklődőkkel.”

Az egésznapos rendezvény jól mutatja, hogy Magyarországon remekül megférnek a gyerekprogramok az underground koncertek mellett, és hogy egy régi gyártelepen is lehet sokakat érintő szakmai kérdésekről beszélgetni. A felelősségvállalás ugyanolyan fontos mozgatórugója az underground közösségnek, mint az önfeledt, hajnalig tartó szórakozás. 

„Az underground számunkra egyet jelent a társadalomkritikával és a nemes ügyek támogatásával. A koncertszervezésen túl igyekszünk társadalmi munkával is képviselni ezt az attitűdöt, legyen szó a hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáról, a menekültek segítéséről, vagy épp szemétszedésről – mondta el Tóth Juli, a Nem Pop Underground Booking sajtófelelőse. – Éppen ezért magától értetődő volt számunkra, hogy a saját eszközeinkkel kell segítenünk azoknak, akiknek erre igazán szüksége van. Nagyon jó érzés látni, hogy a hazai underground összetart, a zenekarok rendszeresen fellépnek jótékonysági eseményeken, és nem csak dalszövegekben, zenén keresztül beszélnek arról, hogy mit kéne tenni.”

A rendezvény további részletei az esemény Facebook oldalán érhetőek el.

About bdpst24.hu

Check Also

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Jogi és pénzügyi következményekkel számolhatnak azok a cégek, akik nem felelnek meg a hatósági informatikai …