Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

A Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat dr. Guller Zoltán miniszteri biztos látja el.  Megjelent az a kormányrendelet, amely a DMÜ működését szabályozzaezzel egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre.

A jövőben a DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítésével, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat.

Az Ügynökség a kormányzati informatikát felügyeli, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és azok infrastruktúrájának üzemeltetéséért és a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel. Az innovatív és proaktív működés a megfelelő eszközrendszer birtokában a digitalizációt az állampolgárok szolgálatába állítja. A szervezet célja, hogy csökkenjen a bürokrácia, hatékonyabbá váljon a döntéshozatal és enyhüljenek az állampolgárok terhei. A működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd.

- bdpst24.hu

Check Also

Íme 10 ideális helyszín a vidéki nyaralóhoz!

Szakértői tippek telekvásárláshoz és finanszírozáshoz  Az aktuális ingatlanpiaci környezet lehetőséget nyújt azok számára is, akik …