Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

  • Nemcsak egészséges, hanem pénztárcabarát megoldás is

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor SFR 3130BK lekerekített formájával és egyszerű kezelhetőségével kiemelkedik a konyhai forrólevegős fritőzök világából. A manuálisan állítható sütési hőmérsékletnek (60-200 Celsius fok), valamint a sütési időnek köszönhetően számos étel készíthető vele. A felhasználók például muffint, halat, hamburger húspogácsát, hasábburgonyát, vagy akár csirkecombot is süthetnek benne komolyabb energiaráfordítás nélkül. 

„A megfelelő paraméterek kiválasztása után mindössze 3 percig tart a készülék felfűtése, ezt követően pedig már neki is áll a kedvenc fogásaink sütéséhez legyen szó hasábburgonyáról, halról, vagy zöldségről. A 1300 wattos teljesítményű készülék hangjelzéssel figyelmeztet, ha az étel elkészült” – jegyezte meg Lucza András. Kompakt méretének köszönhetően az SFR 3130BK szinte bárhol elfér a konyhában. A készülék mindössze 20 cm magas, 22 cm széles és 37 cm mély, súlya pedig nem haladja meg a 3 kilogrammot. „Kivehető, 3,5 literes sütőkosarában akár egyszerre 500 grammnyi hasábburgonyát is süthetünk. Bár vannak olyan ételek, amelyek sütése erőteljesebb illatokkal jár, a felhasználóknak mégsem kell ételkészítés után a konyha szellőztetésével tölteniük az időt, mert a Sencor forrólevegős fritőze speciális levegő keringető rendszerrel, illetve integrált levegőszűrővel rendelkezik, amely elnyeli a különböző szagokat főzés közben” – hangsúlyozta Lucza András. 

Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy tisztítása meglehetősen egyszerű, mivel a kivehető sütőkosara tapadásmentes felülettel van bevonva, így biztosan nem ragadnak le benne a különböző ételek. A biztonsági zár pedig megakadályozza, hogy a program lejárta előtt, sütés közben vegyék ki a sütőkosarat, megvédve ezáltal a felhasználókat a forró gőz miatt keletkező esetleges sérülésektől. A program befejeztével a forrólevegős fritőz automatikusan kikapcsol. 

A Sencor SFR 3130BK tehát nagy mértékben megkönnyíti az otthoni sütést és segítségével gyorsan és egyszerűen varázsolhatóak a családi asztalra finomabbnál-finomabb fogások. A modellből már létezik LED-kijelzős, érintő paneles változat is (SFR 5030BK), amely hatféle sütési programot kínál. 

A forró levegős fritőz használatával megspórolt időt akár a szeretteinkre, családtagjainkra, vagy a vendégeinkre is fordíthatjuk. Így teszi a Sencor a konyhai kisgépeivel gondtalanabbá és élvezetesebbé az otthon töltött időt.

- bdpst24.hu

Check Also

JÚLIUS 21-ÉN VASÁRNAP RENDEZIK MEG A 42. LIDL BALATON-ÁTÚSZÁST!

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy …