Dante napnyugtakor és hajnalban a Gellért-hegyen

Pokol és Purgatórium-Paradicsom, Gyabronka József előadásában. A Budapest Tuning programsorozat keretében megvalósuló, rendhagyó színházi produkcióban különleges módon találkozik az irodalom, a színház, a város és a természet. Danténál sok szó esik a sötétségről, az éjszakáról, a csillagokról, a hajnalról és a világosságról – nem véletlen, hogy a Pokol napnyugtakor, a Purgatórium és a Paradicsom pedig napfelkeltekor hangzik el.  Az előadás díszlete a besötétedő, majd kivilágosodó ég és alatta a város. A hajnali rész szövegkönyve, koncepciója külön erre az alkalomra készül. A Pokol 2021 novembere óta nagy sikerrel fut a Katona József Színház Sufnijában.

Helyszín: Gellért-hegy, Filozófusok kertje (Sánc utca-Orom utca – sarok)

Előadja: Gyabronka József

Fordította: Nádasdy Ádám

Az előadás szövegét összeállította: Török Tamara

Időpont:

Dante: Pokol – 2022. augusztus 26., péntek este 19.15 (érkezés: 18.45 és 19.00 között)

Dante: Purgatórium – Paradicsom – 2022. augusztus 27., szombat, hajnali 5 óra (érkezés: 4.45)

Mindkét rész megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni ezeken a linkeken lehet, a két előadásra külön:

Dante – Pokol: https://form.jotform.com/222193464704354

Dante – Purgatórium-Paradicsom: https://form.jotform.com/222211898347359

A 2022-ben a Budapest Brand nZrt. égisze alatt indult Budapest Tuning projekt célja, hogy különleges, rendhagyó városélményt adjon a lakóknak, és a közösségekkel, civil szervezetekkel együtt turbózza fel a várost. A pályázaton idén összesen 10 kisebb és 3 nagyobb projekt valósul meg. Augusztus 14-ig tart a Budai_Alsó, ahol a budai rakpart vált egy kreatív, kísérleti pihenőparkká, de már elindult a Külkörút projekt is, aminek célja megváltoztatni a Népszínház-negyedről alkotott képet.

„A hajnal első fényei a sötétet elűzték…”

(Purgatórium, 27. ének)

- bdpst24.hu

Check Also

Feltakarás / Géczi János dekollázsai

július 19. – október 6., Műcsarnok Géczi saját interpretációja szerint neki máig a természet a …