Megújuló energiával váltják ki energiafelhasználásuk jelentős részét a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei

  • A szakképzési centrum 9 iskolájában alakítottak ki napelemes rendszert

Az energiahatékonyság növelése és a költségcsökkentés jegyében fontos fejlesztést hajt végre a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A szakképzési centrum 9 iskolájában telepítenek napelemes rendszert az Assix Intersolar szakértelmére támaszkodva. Az új napelemes rendszerek már a szeptemberben kezdődő tanévtől zöld energiával segítik a tagiskolák energiagazdálkodását, intézményenként eltérően 10-50 kw kapacitással. 

A napelemes rendszerek van ahol a tanműhelyekben felhasznált áram egy részét termelik meg, de akad olyan iskola is, ahol a kollégium világításához, vagy az iskolában működő számítógépek áramellátásához járulnak hozzá. „A fejlesztés egyik fő célja, hogy olyan energiamegtakarítást érjünk el az intézményeinkben, ami maximálisan lehetséges. Másrészt pedig az oktatásunkhoz kapcsolódóan kiemelten fontos, hogy a diákjainknak meg tudjuk mutatni, hogy mi is megpróbálunk a lehető legkörnyezettudatosabban gondolkozni és megújuló energiákkal működtetni az intézményeinket” – mutat rá Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja.

A szakképzési centrum iskoláiban az Assix Intersolar végezte a napelemes rendszerek kiépítését és beüzemelését. „Mivel több épületről van szó, mindenhol más építészeti megoldásokkal, összetett projektet valósítottunk meg, azonban ez is jól mutatja hogy a modern napelemes rendszerekkel szinte bárhol – legyen szó társasházakról, iskolákról vagy üzemi felhasználásról – elérhető a megújuló energiatermelés” – hívja fel a figyelmet Lamos Zsolt, az Assix Intersolar ügyvezetője. „A most telepített napelemes rendszerek révén az SZFSZC esetén éves szinten milliós, helyenként tízmillió forintos nagyságrendű megtakarítást tudnak elérni az intézmények, ami napjaink kihívásokkal teli gazdasági környezetében egyre nagyobb fontossággal bír” – fűzi hozzá.

About bdpst24.hu

Check Also

Hogyan szerezhetjük vissza a cafeteria juttatásokat évközi munkaviszony megszűnés esetén?

Ne mondjunk le munkáltatóként a SZÉP-kártyára feltöltött pénzről  Sok munkáltatóban felmerülhet a kérdés, hogy mi …