Gyorsan népszerű lett a TIER Siófokon

  • Egy hónap alatt több mint 10.000 e-rolleres utazás indult 
  • Több mint 3.300-an próbálták ki a fenntartható e-rollereket az első 30 nap alatt a Balaton-parti városban. 
  • Az összesített utazási idő a 146.000 percet is meghaladta, ez közel 100 napot jelent, ami a fővárossal összehasonlítva is jelentős eredmény.

Egy hónapja érkezett meg a TIER 250 darab e-rollerje a Balaton partjára, a használati adatok alapján pedig a siófokiak és a városba érkezett turisták rövid idő alatt megkedvelték ezt a környezettudatos közlekedési megoldást. A klímasemleges szolgáltatásnak köszönhetően hosszabb távon is csökkenhet az autók aránya a városban. Az első hónap pozitív tapasztalatai alapján a világ vezető mikromobilitási vállalata és Siófok vezetése is bízik a sikeres folytatásban és szeretnék hasonló sikerekkel befejezni a 2022-es szezont.

Siófok a második magyar város, ahol elérhetővé vált a TIER szolgáltatása, az indulás óta eltelt egy hónapban pedig már több mint 3.300 felhasználó próbálta ki az e-rollereket. A TIER adatai szerint naponta átlagosan kétszáznál is többen indítanak bérlést és közel 2,6 kilométert tesznek meg a környezetbarát e-rollerrel, mielőtt leparkolnának a városban kijelölt 46 parkolási helyszín egyikében. A felhasználók az első 30 nap alatt már több mint 26.000 kilométert tettek meg a Balaton partján, ezzel akár 130-szor megkerülhették volna az egész tavat. A szolgáltatás kiemelkedő sikerét jelzi, hogy az átlagos siófoki felhasználó legalább háromszor bérelt már e-rollert, amely a visszatérő rollerezők nagyobb arányára utal.  

„A siófoki indulás óta eltelt egy hónap nagyon sikeres időszak a TIER magyarországi történetében. Az e-roller szolgáltatás rendkívül népszerű a siófokiak körében és az adataink szerint régiós szinten is kiemelkedő a felhasználók száma a városban – mondta el Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere. – A nyári időszakban a helyiek és a turisták körében is jelentős az igény a mikromobilitási megoldásokra, az e-rollerek ideálisak lehetnek akár a nyaralók számára, városnézésre is.”

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sikeres az együttműködésünk a TIER-rel. A szolgáltatás elindításától kezdve azt látjuk, hogy a siófokiaknak és a városba látogatóknak is tetszik ez az új közlekedési mód és a TIER-től kapott használati adatok is ezt mutatják. Egy ilyen szolgáltatás működtetése összetett feladat, amely folyamatos odafigyelést és kommunikációt igényel, a TIER azonban nagyszerű partnerünk ebben. A TIER rollerek siófoki megjelenése éppen a főszezonra esik, így a valós nyári terhelés tapasztalatait tudjuk levonni és ezek közös elemzésével megalapozhatjuk a sikeres folytatást.” – mondta Bardócziné dr. Molnár Anita, Siófok város alpolgármestere az együttműködésről.

A TIER célja, hogy 2022-ben világszerte tovább erősítse piaci helyzetét és ahogy Európában, Magyarországon is újabb városokban indítsa el fenntartható szolgáltatását. A siófoki terjeszkedés megmutatta, hogy a magyar felhasználók szívesen próbálják ki a mikromobilitási megoldásokat, azok jól illenek a meglévő helyi közlekedési hálózatokba. A TIER e-rollerszolgáltatása Siófok mellett Budapesten érhető el, ahol a tavaly szeptemberi indulás után rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert a városlakók körében. 

About bdpst24.hu

Check Also

Rekord mértékben teremtik az új munkahelyeket a kiemelt ipari beruházások

Az elmúlt egy évben bejelentett külföldi működő-tőke beruházások és bővítések többtízezres nagyságrendben növelik a munkaerő-igényt …