Hétvégén startol a Hortobágyi Vágta

Július 15-17. között a kelet-alföldi Máta településén két napra ismét a tehetséges lovasok, gyönyörű lovaik és az izgalmasabbnál izgalmasabb programok kerülnek a középpontba az 54. Hortobágyi Lovasnapokon. Ennek keretében szombaton, július 16-án rendezzük meg a Nemzeti Vágta hatodik előfutamát, a Hortobágyi Vágtát. 

A három nap alatt számtalan érdekes, eseménydús programmal találkozhatnak a helyszínre kilátogatók. A közel 1000 ló, 600 versenyző, 400 néptáncos és 60 kézműves, iparművész részvétele mellett a helyszínre látogat Bács Péter színművész, aki ismét indul a Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamában. 

Pénteken 10:00-től egészen vasárnap 17:30-ig az Aréna programok szórakoztatják az érdeklődőket: lesz többek között lovas show, országos csikós bajnokság, nemzetközi díjugrató verseny, méneshajtás, huszár toborzó, csikós- és pusztaötös bemutató, valamint a mulatni vágyókat táncház várja a Bürkös és Muzsikás együttessel. A megnyitót követően a szombati napon a Nemzeti Vágta előfutamait követhetik a helyszínre kilátogatók. Este pedig a döntő futamokra is sor kerül, ahol kiderül, ki vehet részt október első hétvégéjén a Nemzeti Vágtán.  A versenyek egész biztosan tartogatnak majd meglepetést a lovas hétvégén. 

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország! 

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …