Belép az üzleti autókölcsönzés piacára a Főtaxi

  • új helyszín: már a Velencei-tó környékén is lehet Főtaxit hívni
  •  Tútöbb területen is folytatja terjeszkedését a Főtaxi:
  • elindult a vállalat új üzletága, a Főtaxi Drive, amelynek keretében a cégek környezetkímélő elektromos autókat is bérelhetnek;
  • emellett földrajzi terjeszkedését is folytatja a taxitársaság, így Budapest és Szombathely után már a Velencei-tó környékén is utazhatunk Főtaxival.
  • Idén júliusban földrajzi értelemben, valamint egy új üzletág elindításával is kiterjeszti működését a Főtaxi.

Új üzletág: Főtaxi Drive

Júliusban új üzletágat indít a Főtaxi: céges megrendelők számára kedvező áron kínál autókölcsönzési lehetőséget. A Főtaxi Drive szolgáltatás keretében jelenleg elektromos Nissan Leaf autók bérelhetők, akár rövid, egy hónapos, vagy hosszabb, akár 1 éves időtartamra is. A jövőben további autómárkák és -típusok is csatlakoznak a Drive flottájához. A bérleti díj magában foglalja a CASCO biztosítás és a Pest megyei autópályamatrica díját, a szervizköltségeket és az egyéb adókat is.

„A mai autópiaci helyzetben komoly nehézségekbe ütközik az új céges flottaautók beszerzése és szervizelése – erre a problémára nyújt rugalmas és környezetbarát megoldást új szolgáltatásunk. A Főtaxi Drive elindítása nem csupán a fenntarthatóság felé tett újabb fontos lépés, de ezzel kilépünk a taxiszolgáltatások köréből, hogy egy több lábon álló mobilitásszolgáltatóvá váljunk” – fogalmazott Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A három éve indult Zöldút Program központi eleme a Főtaxi zöld flottájának és az ahhoz szükséges töltőinfrastruktúrának a bővítése  ennek köszönhetően 2022 júniusában már minden harmadik utazás környezetbarát volt a társaságnál. A vállalat a mobilitás jegyében folyamatosan új szolgáltatásokat is fejleszt: januárban indította el Főtaxi GO azonnali csomagszállítási szolgáltatását, amely a hét minden napján 24 órában elérhető. Nagy hangsúlyt fektetnek a digitalizációra is, így a taxis partnerek munkáját megkönnyítő belső informatikai rendszerek megújulása mellett az utasokat már robotdiszpécserek is segítik a taxirendelésben.

Új helyszín: Főtaxi Velence

A fejlesztésekkel párhuzamosan folytatódik a területi terjeszkedés is, így Budapest és Szombathely után már az egyik legkedveltebb hazai nyári turistacélpontnál is igénybe vehetjük a Főtaxi szolgáltatásait. A Velencei-tó környékén a társaság helyi partnere július 4-én kezdte meg a személyfuvarozást, Főtaxi Velence néven. A 06 70 322 2289-es telefonszámon, illetve a mobilapplikáción keresztül hívható autók helyi tarifát alkalmaznak, amelyről a www.fotaxivelence.hu oldalon lehet tájékozódni. Hasznos segítség, hogy az applikációban a rendelés leadása után követhető, hogy épp merre jár az autó, az érkező sofőrrel pedig közvetlenül is felvehető a kapcsolat.

A szolgáltatási terület fókuszában Velence és Gárdony települések lesznek, de gyakorlatilag a Velencei-tó teljes környékét lefedi. A Főtaxi Velence első nagy megmérettetése a július 13. és 17. között megrendezendő EFOTT Fesztivál lesz, ahová idén is több tízezer vendéget várnak.

„Fejér megyében egyébként nem csak ez a térség számít a Főtaxi számára érdekesnek. A tervek szerint hamarosan Székesfehérváron, valamint a megye második legnagyobb településén, Dunaújvárosban is lehet majd Főtaxival utazni – tette hozzá Reich Ádám.

About bdpst24.hu

Check Also

Duna Művészegyüttes: Apák és fiak (Fotókkal)

„Az, ki életében sokat érzett és gondolkozott; s érzeményit ésgondolatait nyom nélkül elröppenni nem hagyta: …