Roppanós ételek, omlós falatok, hűsítő italok június 25-én a Múzeumok Éjszakáján 

A Bibliamúzeum – Ráday gyűjtemény Múzeumok Éjszakája programjából megtudhatjuk, hogy mi a mirhás bor, fa nő-e a mustármagból vagy hogy mit evett Jézus tanítványaival az utolsó vacsorán. Megismerhetjük a Biblia növényeit és jelképrendszerük pontosabb értelmezését. 

A Godot Kortárs Művészeti Intézetben Zöld paradicsom lekvárt főz közösen a látogatókkal Fajgerné Dudás Andrea, aki az élményt ötvözi művészeti diskurzussal.

Irodalmi falatozó címmel hirdeti programját a Petőfi Irodalmi Múzeum. Kezdődhet az este szellemi táplálkozással. Az érdeklődők hallgathatnak receptverseket Petritől, nosztalgikus emlékezéseket Krúdy-leveseiről és az elmaradhatatlan velőscsontjairól. Barangolhatunk Móricz Zsigmond tájjellegű ételeinek jelképiséggel telített szövegeiben és értelmezhetjük a világot Bodor Ádám szakácskönyvén keresztül. Lénárd Sándor ételleírásai nyomán utazhatunk az antik Rómától a mai Nápolyig! Lengyel Ferenc színművész közreműködésével az ízelítő falatkák sem maradhatnak el június 25-én a Múzeumok Éjszakáján. 

Akik a székely ételek rabjai az Álmok Álmodói 20 kiállításon a Millenáris Parkban mindent megkóstolhatnak, ami szem-szájnak ingere. 

Ha valaki egy éjszakai feketére vágyik, irány az Országos Széchényi Könyvtár, ahol megidézik a Pilvax kávéház korabeli kínálatát nedűit és a süteményeit. Ha a kóstolás alapján valamelyik ital vagy sütemény ízlett, receptjét biztosítják az érdeklődőknek. Fogyasztás közben belelapozhat a korszakot meghatározó napilapokba is.  

Ínycsiklandó ízek, falatok és tartalmas receptek várnak a látogatókra a Múzeumok Éjszakáján június 25-én – Az éjszaka, amikor minden életre kel!

https://muzej.hu/hir/roppanos-etelek-omlos-falatok-husito-italok

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …