Már a Balaton partján, Siófokon is elérhetőek a TIER klímasemleges e-rollerjei 

  • 320 darab TIER elektromos rollerrel Siófokon is elindítja
    környezetbarát közlekedési alternatívát kínáló szolgáltatását a világ vezető mikromobilitási vállalata.
  • Budapest mellett Siófok a második magyar település, ahol elérhetők a TIER e-rollerjei.
  • A siófoki városvezetés és a berlini szolgáltató közötti együttműködési megállapodás célja a gépkocsihasználat és a CO2-kibocsátás csökkentése, valamint a zöldebb és fenntarthatóbb közlekedés népszerűsítése.
  • Az elektromos rollerek 300 forintos feloldási díj és 70 forintos percdíj ellenében vehetők igénybe.

A világ vezető mikromobilitási vállalata, a TIER, 320 darab e-rollerrel Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását. Magyarországon Budapest mellett Siófok a második város, ahol a felhasználók igénybe vehetik a TIER elektromos járműveit. A Balaton-parti város vezetése számára is kiemelten fontos a környezet megóvása, ezért is kezdtek együttműködésbe a fenntartható szolgáltatást nyújtó TIER-rel. Az e-rollerek június 25-től lesznek bérelhetők Siófokon.

A berlini székhelyű mikromobilitási vállalat Siófokon is megjelenik a városi közlekedési infrastruktúra átalakítását célzó megoldásaival. Budapesthez, Bécshez, Berlinhez és Párizshoz hasonlóan a TIER elektromos rollerjei a Balaton-parti településen is éjjel-nappal elérhetők lesznek, elsősorban a központi közlekedési csomópontok közelében, valamint Siófok forgalmasabb területein. A TIER rollerek használati feltételeit a helyi városvezetéssel szoros együttműködésben határozták meg, amelyeknek része egy kijelölt működési terület és a parkolásmentes zónák és a parkolóhelyek kialakítása is.

Célunk a városi közlekedés tehermentesítése, ezért Siófok város önkormányzatával együtt szeretnénk a TIER elektromos rollerekkel a helyi lakosok és a turisták számára is környezetbarát, károsanyagkibocsátás-mentes közlekedési alternatívát kínálni” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

A TIER e-rollerek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek és egy erre dedikált, teherbiciklikkel és elektromos furgonokkal közlekedő csapat gondoskodik üzemeltetésükről, így a rollereket nem szükséges napról napra a raktárakba szállítani akkumulátoraik újratöltéséhez. Az állandó alkalmazottakból álló helyi csapat a helyszínen gyorsan teljesen feltöltöttre cseréli a lemerült akkumulátorokat, ezáltal jelentősen csökkentve a szállítási költségeket és a károsanyag-kibocsátást. A TIER működési modelljének köszönhetően a vállalat 2020 januárjától folyamatosan klímasemlegesen üzemel. 

A Siófokon elérhető TIER e-rollerek az utazási élmény fokozása érdekében számos praktikus funkcióval rendelkeznek. A széles, nagyméretű kerekek segítenek abban, hogy úthibák esetén, illetve keskeny utcákon is könnyen és biztonságosan irányítható legyen a roller. A felhasználók kényelmét és biztonságát szolgálják az olyan további extrák, mint a széles fellépő, a vezetéknélküli telefontöltő, a kettős dobfék és a hidraulikus felfüggesztés. 

A TIER használatához a mobilalkalmazás letöltését követően a felhasználók az appban elérhető térképen kereshetik meg a hozzájuk legközelebb eső rollert, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával tudnak aktiválni. Az utazás egy megfelelő parkolóhelyet keresve a kitámasztó lehajtásával, majd a TIER appban a „Használat befejezése” gomb megérintésével fejezhető be.  

A feloldási díj 300 Ft, a rollerezés percdíja pedig 70 Ft. A fizetés bankkártyával és PayPalon keresztül egyaránt lehetséges. A TIER e-rollerek 2022. június 25-én érkeznek meg Siófokra.

 www.tier.app 

About bdpst24.hu

Check Also

Hogyan segíti a digitális transzformációt a mesterséges intelligencia?

Az informatikai technológiák és a digitális transzformáció rendkívüli ütemben terjed szerte a világon. A mesterséges …