A csehek vízipisztolyra és méhkaptárra keresnek

  • a magyarok hűtőtáskában, napvitorlában, szúnyogvédelemben és gyerekmedencében utaznak
  • az idei vakáció toptrendjei az Árukereső.hu-n:

Véget ért a gumicsere időszaka, és május végére a néha zord időjárás dacára is nyári üzemmódba kapcsoltak a fogyasztók – olvasható ki az Árukereső.hu friss adataiból. Megnéztük, mire kattint a magyar, ha érkezik a kánikula és a vakáció…

  1. Napvitorla

Egyszerre bízunk a mechanikai védelemben és az innovációban, ha a magas UV-sugárzástól akarjuk megóvni a bőrünket: május végén 105 százalékkal kerestek rá többen a napernyőkre, mint egy hónappal korábban, miközben az újgenerációs napernyők, a napvitorlák esetében 422 százalékos emelkedés mutatkozott. 

  1. Megfognánk a szúnyogot

Betonbiztosan jelzi a vakáció kezdetét az elektromos rovarcsapda iránti igények megélénkülése. Május végén a hónap elejére vetítve négyszeresére nőtt a keresések száma, megelőzve a rovarriasztót (233%) és a tradicionális eszközök közé sorolt szúnyoghálót (196%). Romániában mintha kevésbé tartanának a vérszívóktól: náluk ebben az időszakban alig valamivel nőtt a rovarriasztók iránti érdeklődés (+38%), amely messze elmaradt a cseh (226%), a magyar (233%) és pláne a szlovák (424%) adattól.

  1. Meleg, az lesz

Bár az igazi hőhullámok még váratnak magukra, ezen a téren bölcs előrelátásról tesznek tanúbizonyságot a fogyasztók: május végén 280 százalékkal többen érdeklődtek a ventilátorok iránt, mint egy hónappal azelőtt. Ez csak alig előzte meg a légkondicionálót (277%), a mobilklímát (168%) viszont jócskán maga mögé utasította. A csehek jobban tarthatnak a nyártól, legalábbis légkondiban (301%) és mobilklímában (193%) egyaránt lenyomtak minket.

  1. Hűsítő habok

Ha nyár, akkor víz: a tárgyidőszakban csaknem 300 százalékkal nőtt meg a keresések száma a gyerekmedencére. Ezzel a cseheknél (264%) és a szlovákoknál (223%) is jobbak vagyunk, ráadásul nekik Balatonjuk sincs. Igaz, az ottani szezon elég akadozva indul, ami a strandmatrac iránti keresletben is tetten érhető: május végén a hónap elejéhez mérten csupán 161 százalékos volt a bővülés a keresések számában.

  1. Kompótország

Szintén a nyár visszavonhatatlanságára utal a befőzési szezon berobbanása: május végén 187 százalékkal többen kerestek befőttesüveget online, mint egy hónappal korábban. 

  1. Mi köze a jéghokinak a keresésekhez?

A májusban megrendezett jégkorong-világbajnokság miatt jókora növekedés volt a hokimezekre irányuló kattintásokban Szlovákiában (116%), illetve Csehországban (142%). A jelentős eltérésre kézenfekvő magyarázatot kínál, hogy míg a szlovákok már a negyeddöntőben elbúcsúztak a versenytől, a csehek egészen a bronzéremig jutottak. 

  1. Méhkaptár és bőrönd

Arról nem tudunk, hogy vajon májusban Csehországban tartották-e a méhészek (a méhek?) világtalálkozóját, az ottani keresési adatokban viszont toronymagasan az élen végzett ebben az időszakban a méhkaptár: erre május végén 795 (!) százalékkal többen kerestek rá, mint egy hónappal korábban. Ha volt is nagy világesemény, azon feltehetően rengeteg bolgár is részt vehetett: legalábbis a balkáni országban a bőrönd kategóriában lehetett a legkiemelkedőbb, 522 százalékos bővülést látni ebben az időszakban.

  1. A piknik hungarikum

Miközben a csehek vízipisztolyban májusban jobbak voltak nálunk (náluk a hó végén 106, nálunk 94 százalékkal indult több keresés erre a termékre), ismét bebizonyosodott, hogy a piknik a mi erősségünk – legalábbis a hűtőtáskára irányuló keresési számok alapján mi jobban, lényegesen jobban szeretjük ezt a műfajt (127%), mint akár a csehek (81%), akár a románok (75%).

- bdpst24.hu

Check Also

Így mobiloznak a magyarok nyáron a Balatonnál

A csúcsszezon az csúcsszezon, a Balaton-átúszás még dob egyet rajta Ahogy nyáron az M7-es autópályán …