Az Aliz harmadik külföldi irodáját nyitja meg Milánóban

  • a dél-európai, német nyelvterületi és közel-keleti vállalatok felhőalapú projektjeit a magyar központból irányítják
  • a vállalat árbevétele 2021-ben elérte a 3,9 milliárd forintot, 2022-es árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 6,8 milliárd forintot
  • az Aliz csapata jelenleg 100 fős, 2023 végéig pedig további 70 fős bővüléssel tervez

Magyarország IT szektorának egyik legkevésbé ismert sikertörténete az Aliz, amely júniusban már a harmadik külföldi irodáját nyitja meg, ezúttal Milánóban. A felhős technológiákkal foglalkozó vállalat az olaszországi terjeszkedés révén a dél-európai és a közel-keleti piacokon kíván erősíteni a már jól működő Dél-Kelet Ázsia és a DACH régió mellett. A vállalat központja Budapesten található, emellett irodával rendelkezik Szingapúrban és Berlinben. Árbevétele 2021-ben 46,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, megközelítve a 4 milliárd forintot, 2022-es árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 6,8 milliárd forintot. 

Az Aliz története 2010-ben indult, az informatikai szakemberekből álló alapítói kör már akkor óriási kiugrási lehetőséget látott a gazdaság és a vállalatok digitalizációra való felkészítésében. A cég Dél-Kelet Ázsia, valamint a DACH régió meghatározó technológiai szolgáltatójává vált, nem kis részben annak a stratégiai döntésüknek köszönhetően, hogy magyar vállalatként elsőként szerezzék meg a Google Cloud rendkívül összetett prémium partneri státuszát. A leggyorsabban növekvő felhőszolgáltató az Aliz tevékenységét a 2019-es év átütő ázsiai partnere kitüntetéssel ismerte el (Breakthrough Partner of the Year – Asia Pacific).

„Az alkalmazásfejlesztés, az adatplatformok egységesítése, a Machine Learning és a felhőbe költözéssel járó infrastrukturális beruházások iránti igény drámaian megnőtt az elmúlt években. A technológia fejlődése, a globális gazdasági folyamatok és a pandémia óriási lendületet adott ennek a szektornak. Az Aliz emellett a Google Cloud platform mélyreható ismeretének köszönhetően tudott évről évre 40-60 százalékos árbevétel növekedést elérni. Az idei év első félévében az egy évvel korábbihoz képest már 50 százalék feletti a bővülés, így minden jel szerint elérjük a tervezett 6,8 milliárd forint árbevételt 2022 végére” – mondta Szatmári Tamás, az Aliz cégvezetője. 

A 2022-es évre várható eredmény alakulásában kiemelt szerepe van az új olaszországi iroda megnyitásának. A milánói operáció elsődleges funkciója az értékesítés támogatása és az ügyfelekkel való kapcsolattartás a Dél-Európában és Közel-Keleten működő vállalatokkal, míg a működést a budapesti központból támogatják. Ez pedig a budapesti iroda bővülését jelenti. A tervek szerint az idei év végére 120 főre bővül az Aliz, 2023-ban pedig 170 fős csapatot szeretne felépíteni a vállalat. 

A nemzetközi tapasztalatok alapján a felhő alapú technológiák fejlődésével és terjedésével nemcsak a komplex vállalati architektúrák felhőbe költöztetése jelent sürgető kihívást a vállalatok számára. „A gazdaság szereplői sok tekintetben most ismerkednek az adatokban rejlő lehetőségekkel. Elképesztő mennyiségű adat keletkezik, és aki képes ezeket elemezni, olyan jövőbeli trendekre nyer rálátást, amik alapvetően befolyásolják a vállalkozása piaci helyzetét és eredményességét. A technológia előnyeit pedig a startupoktól az óriásvállalatokig bármilyen szektorban fel lehet használni. Ezért a Machine Learningre épülő üzleti megoldásokban óriási potenciál van, amik az adatvezérelt döntések meghozatalát és végső soron az adatvagyon monetizálását is segítik a vállalatoknak. Az Aliz idejekorán lépett be erre a piacra, komplex szakmai tudásunk és évtizedes szolgáltatói tapasztalatunk mellett ezek a trendek alapozzák meg az Aliz nemzetközi sikereit. A folyamatos megújulásban hiszünk, ezen szemlélet mentén nyitottuk új irodánkat, és bővítjük portfóliónkat az üzemeltetési üzletággal.” – tette hozzá Szatmári Tamás.

- bdpst24.hu

Check Also

Fashion Show és VIP varázs a Soundon

Lakatos Márk ismét divatshowkkal készül a Heineken Balaton Soundra, de idén, a kifutón felvonuló márkákkal …