Magyar művésszel indítja NFT programját a FINA 

A 19. FINA Világbajnokságon egyéni világrekordot felállító versenyzők az ötvenezer dolláros pénzdíj mellett idén innovatív, digitális relikviákkal is gazdagodhatnak, melyek elkészítéséhez a Nemzetközi Úszószövetség döntéshozói Krizbai Gergely kérték fel.  

A FINA a budapesti vizes világbajnokságon úgynevezett NFT-kkel (non-fungible token, avagy nem helyettesíthető token) jutalmazza a sportolók kiemelkedő teljesítményét.

Az eseményen elért egyéni világrekordok pillanatáról egy magyar művész, a Krizbo néven ismert Krizbai Gergely készít majd személyre szóló digitális illusztrációkat, melyeket később NFT-ként, egy speciális digitális hitelességi tanúsítvány formájában kapnak meg a sportolók.

Egy világrekord megdöntése különleges pillanat minden sportoló karrierjében. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a legmodernebb digitális technológiát felhasználva egy hordozható és állandó megoldást hozhatunk létre a sportolók medencében elért eredményeinek rögzítésére a 19. FINA Világbajnokság alatt, olyan módon, amely teljes mértékben összhangban van a FINA Reformbizottságának digitális átalakulásra vonatkozó ajánlásaival. Nagy örömünkre szolgál, hogy az elsők között lehetünk a nemzetközi szövetségek között, amelyek úttörőként alkalmazzák ezt a koncepciót” – mondta a digitális tokenek bevezetéséről Husain Al-Musallam, a FINA elnöke.

A Budapesten új egyéni világrekordot felállító versenyzők június 25-én egy különleges díjátadó ünnepségen vehetik majd át NFT-trófeáikat a Duna Arénában.

About bdpst24.hu

Check Also

Telefon és számítógép helyett ásó és gereblye

Átadták a Zöldség-Gyümölcs Hős pályázat díját 100 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt, vetőmagcsomagot, illetve foglalkoztatófüzeteket adott …