Waldorfeszt IX. – Zebegény

  • 2022.06.23-26.

A Waldorfeszt egy ezerfős kisfesztivál a Dunakanyarban, amelynek varázslatos és békés hangulatát a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozzák létre, immáron hat éve. Az 2022-es Waldorfeszten lép fel először külföldi zenekar, két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: június 25-én a Barcelona Gipsy balKan Orchestra játszik, június 26-án pedig a Newen Afrobeat adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit. Az idei fellépők között olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, Zuboly, Csángálló, Duckshell, Méhek, Óperentzia, Korai Electric vagy a Freakin’ Disco. 

A Waldorfeszt egy alulról szerveződő fesztivál, a legtöbben szabadidejükben, önkéntesen hívják életre a rendezvényt, amely mindenki számára nyitott. A szervezők célja egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, egy békés környezetben. A fesztivál programjának magját civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi és egyéb művészeti közösségek alkotják. A Waldorfeszt arra törekszik, hogy segítsen, ismeretet terjesszen, kapcsolódjon a természethez, és védje a környezetet a szórakozás, táncolás megélése mellett.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis már 25 éve ismeri egymást, és ez a mag hozta létre az első Waldorfesztet 2010-ben. Az évek során csatlakoztak további waldorfosok és nem waldorfosok is, így alkotnak együtt egy közösséget, ami évről évre létrehozza a Waldorfesztet. A fesztiválszervezők Igyekeznek megfogalmazni mindazt, amit ma “waldorfosságnak” hívnak, célkitűzésük, hogy a Waldorfban kapott értékeket beépítsék a gyakorlatba. Olyan teret hoztak létre, ahol lehetőség van arra, hogy a Waldorfból hozott értékek összekapcsolódjanak a hasonló, vagy akár egészen más alapelveken nyugvó értékekkel is. Művészek és művészetek, alkotók és alkotni vágyók találkozási pontja a fesztivál – hisznek abban, hogy sokféle gondolkodásmód és értékteremtés együttese teszi jól működő rendszerré a világot, és ebben igyekeznek példát is mutatni. 

A Waldorfeszten most először lép fel külföldi zenekar, és rögtön két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: június 25-én szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Katalónia) játszik, június 26-án vasárnap pedig a Newen Afrobeat (Chile) adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit, aki ellátogat a 9. Waldorfesztre. 

Az idei fellépők között olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, a Csaknekedkislány, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, Zuboly, Csángálló, Duckshell, Méhek, Óperentzia, Korai Electric vagy a Freakin’ Disco

A zenei programok mellett rengeteg civil program, workshopok, kézműves foglalkozások, előadások és beszélgetések várják a fesztiválozókat egész napos elfoglaltságot kínálva. 

A teljes program a www.waldorfeszt.hu oldalon olvasható. 

web: https://waldorfeszt.hu/

fb.: https://www.facebook.com/waldorfeszt

instagram: https://www.instagram.com/waldorfeszt/

- bdpst24.hu

Check Also

Tony Leung Chiu-Wai szereplésével elindult Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát forgatása

Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a …