Elektromobilitás: a hatótávolságot nagyban érintő megállapodást kötött a Vitesco Technologies és az Infineon 

  • A két cég a szilícium-karbid félvezetők terén fűzi szorosabbra a kapcsolatát 
  • A Vitesco Technologies tovább erősíti pozícióját a szilícium-karbid (SiC) félvezetők területén
  • Az Infineonnal való együttműködés további kapacitás kiépítését teszi lehetővé, amely az elektromobilitás erőteljes növekedését segíti
  • A SiC félvezetők nagyban hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez, akár 800 voltos architektúrával működő elektromos járművek esetében is. Mindez jelentősen növeli az autók hatótávolságát
  • Az Infineonnal való együttműködés részeként SiC-alkatrészeket is fejlesztenek a jövőben

A Vitesco Technologies, a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője együttműködési megállapodást kötött az Infineon Technologies AG-val. Az Infineon a világ meghatározó autóelektronikai félvezetőgyártója és az innovatív szilícium-karbid (SiC) félvezetők megkerülhetetlen globális szállítója. A szilícium-karbid kulcsszerepet játszik az elektromos járművek hajtásrendszereinél a nagyfeszültségű megoldások hatékonyságának növelésében.  A Vitesco Technologies SiC-alkatrészeket használ például az elektromos motorokat vezérlő, nagyon kompakt nagyfeszültségű inverterekben.

Az elektromobilitás egyik úttörőjeként a Vitesco Technologies már az elektronika jelenlegi generációjában is használ SiC-elemeket, ahol a kis méretek nagy hatékonysággal párosulnak.

„A dinamikus növekedés elsajátítása érdekében fontos számunkra a vezető félvezetőgyártókkal való partnerség” – mondta Andreas Wolf, a Vitesco Technologies vezérigazgatója. „Az Infineonnal már régóta együttműködünk a szilícium alapú alkatrészek terén. Ezt most SiC félvezetőkkel bővítjük ki. A chipek közös továbbfejlesztése rendkívül vonzó megoldásokat vetít előre az elektromobilitás terén, kifejezetten a mi alkalmazásaink esetében. Ez egy újabb fontos lépés a villamosítás jövője felé.”

„A szilícium-karbid félvezetők területén az Infineon technológiai és minőségi vezető szerepet tölt be” – mondta Dr. Stephan Zizala, az Infineon Technologies Automotive High Power üzletágának vezetője. „A második szilícium-karbid-generációnk lehetővé teszi számunkra, hogy még kompaktabb és hatékonyabb rendszereket fejlesszünk ki. Több évtizedes tapasztalatunkkal és gyártási kapacitásaink folyamatos bővítésével jól alkalmazkodunk a SiC-piac felgyorsult növekedéséhez.”

Hatékonyság mindenekelőtt A SiC teljesítményű félvezetők új trendet jelentenek az elektronikában, ahol a 800 voltos architektúrával működő elektromos járművek is egyre nagyobb teret nyernek. 

A szilíciumból készült hagyományos félvezetőkhöz képest a SiC hatékonysági előnyt kínál, különösen az említett, 800 voltos akkumulátorfeszültség esetében, amely érdemben befolyásolja, hogy az elektromos járművekkel mekkora út tehető meg egyetlen töltéssel. „A hatótávolság kulcsfontosságú teljesítményjellemző az akkumulátoros elektromos meghajtásnál, ezért a jövőben egyre elterjedtebbek lesznek az olyan, nagyobb hatékonyságú félvezetők, mint a SiC” – hangsúlyozta Thomas Stierle, a Vitesco Technologies igazgatótanácsának tagja és az Electrification Technology üzletágának vezetője.

A Vitesco Technologies számára ez a második partnerség a SiC-eszközök terén. „A már folyamatban lévő partnerséggel kiváló tapasztalatokat szereztünk, és a kezdeti alkalmazásokat már iparosítottuk” – mondta Stierle. Tekintettel az elektromos meghajtások – a nagyon kompakt megoldások – erős megrendelésállományára, a széles beszállítói bázis stratégiailag fontos, és biztosítja a hosszú távú sikert

A Vitesco Technologies a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója. Az elektromos, hibrid és belső égésű hajtásokhoz használható intelligens rendszermegoldásokkal és alkatrészekkel a Vitesco Technologies tisztává, hatékonnyá és megfizethetővé teszi a mobilitást. A termékportfólió elektromos hajtásokat, elektronikus vezérléseket, érzékelőket és működtetőket, valamint kipufogógáz-utókezelési megoldásokat tartalmaz. 2021-ben a Vitesco Technologies 8,3 milliárd euró értékben értékesített, és körülbelül 37 000 embert foglalkoztat mintegy 50 helyen. A Vitesco Technologies központja Regensburgban található.

- bdpst24.hu

Check Also

Kiderül kik leszek A Fort Boyard – Az erőd játékosai

2024-ben érkezik az RTL-re A Fort Boyard – Az erőd, és már az is kiderült, …