Az élelmiszerek Michelin csillagát nyerte a magyar termék

  • Michelin csillagos séfek ismerték el szakmai díjjal a magyar activé FiberShake termék ízét

Superior Taste Awarddal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerték el a magyar activé FiberShake terméket a brüsszeli International Taste Institute idei rendezvényén. Az egészséges táplálkozáshoz szükséges napi rost bevitelt biztosító, alig néhány éve a piacra került shake-et a verseny szigorú előírásai szerint egy vakteszt során 20 ország közel 200 chef-je kóstolta, köztük számos Michelin-csillagos és Bocuse d’Or győztes szakmai híresség.

Superior Taste Awardot öt szempontból álló, komplex elemzést követően ítéli oda a brüsszeli székhelyű International Taste Institute kiemelkedő gasztronómiai szakemberekből álló zsűrije, melyben idén is helyet kapott több Michelin-csillagos étterem séfje, elismert sommelier-k és Bocuse d’Or versenyek győztesei is.

Az activé FiberShake italként és pudingként is fogyasztható, rostban gazdag, legújabb, sós karamellás ízű készítményének sikere azt bizonyítja, hogy egy egészséges étel is lehet kulináris élmény. A napi ajánlott rostszükséglet 1/3-át biztosító rost shake-et már tavaly is jelentős nemzetközi díjjal ismerték el: egészségmegőrzést támogató hatásáért nyert a legjobb egészséges ital kategóriában a londoni Nemzetközi Élelmiszer Innovációs Díjazáson.

Az élelmiszeripar egyik legrangosabb díját az International Taste Institute – a Michelin Guide-hoz hasonlóan – azért indította útjára, hogy kiemelkedő szakemberek értékítéletével járuljon hozzá az egyre magasabb gasztronómiai színvonalhoz. Míg a Michelin csillagok az éttermi minőséget fémjelzik, addig a Superior Taste Award csillagai a készen kapható élelmiszerek és italok terén mutatják a kiválóságot. A 200 fős zsűri tagjai összesen 86 db Michelin csillaggal rendelkeznek. Többek közt olyan szakmai kiválóságokat vontak be, mint Alain Nonnet (2 Michelin csillagos séf), Gaetano Raguni (olasz Bocuse d’Or 2017 győztes), Bernard Vaussion (a Francia Köztársasági Elnök séfje), Cristina Figueira (1 Michelin csillagos séf). A zsűriben helyt kapott két kiemelkedő magyar gasztonómiai szakember, Fabók Mihály, a Gundel étterem korábbi head sommelier-je és Kozma Kálmán a jelenlegi head sommelier is.

„Az activé FiberShake megalkotásakor az vezérelt, hogy úgy kínáljunk a vevőinknek egészséges és gyorsan elkészíthető táplálékot, hogy az ízek tekintetében se kelljen kompromisszumot kötniük. A nemzetközi kiválóságokból álló zsűri véleménye megerősítette, hogy elértük célunkat. Fogyasztóink különlegesen finom ízekben fogyaszthatják az egészséges emésztést támogató rostokat” – mondta Vadász Bálint, az activé FiberShake-et megálmodó fiatal vállalkozó.

A rendkívül ízletes, rostgazdag élelmiszer megalkotását a megfelelő rostfogyasztás jelentőségét bizonyító tudományos felismerések is motiválták. Az egészségmegőrzéshez szükséges napi legalább 30 grammnyi élelmirost-fogyasztáshoz képest a modern kor embere átlagosan ennek harmadát-felét viszi csak be étrendjében. Részben erre vezethető vissza az emésztőrendszeri panaszok és krónikus anyagcsere-betegségek egyre gyakoribbá válása. Az elégtelen rostbevitel egyik oka az a tévhit, hogy a rostban gazdag ételeket körülményes elkészíteni, és nem jó az ízük sem. Így hiába ismert széles körben a rostfogyasztás számtalan előnye, a gyakorlatban a lakosság alig tíz százaléka fogyaszt elegendő élelmi rostot.

Erre a problémára nyújt megoldást az activé FiberShake. A pillanatok alatt elkészíthető, természetes összetevőkből álló – és immár Íz Nagydíjjal kitüntetett – termék és a termékcsalád többi tagja kétféle rost kombinációjával fedezi a minimálisan ajánlott napi rostbevitel egyharmadát. Ezzel támogatja a bélflóra egyensúlyát, hozzájárulva az egészség megőrzéséhez. Már rövid távon is tapasztalható az activé FiberShake emésztést segítő hatása.

„A megfelelő élelmirost-fogyasztás elengedhetetlen az emésztőrendszer egészségének megőrzéséhez és a bélflóra egyensúlyának támogatásához. A kellő mennyiséget biztosító, többféle rostfajtát tartalmazó étrend a természetben előforduló rostban gazdag élelmiszerekből válogat, minél nagyobb változatossággal. A teljes értékű gabonafélék és álgabonák, zöldségek, száraz hüvelyesek, gyümölcsök, olajos magvak és diófélék rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk a napi 30-45 gramm ajánlott rostbevitelt. Ez a mai életvitellel járó időhiány esetén, egész nap az irodában ülve vagy sokat autózva nem mindig oldható meg” – kommentálta a terméket létrehozók szándékát Soltész Erzsébet, dietetikusA rost jó! című könyv szerzője.

Az activé FiberShake 2018 októbere óta elérhető a rost-tudatosan élők számára.  A terméket fogyasztók száma Magyarországon már több tízezerre tehető, de rendszeres vásárlói akadnak Európa más országaiban is, például Svájcban, Ausztriában, Romániában és Németországban.  Az Active Magyarország Kft. éves árbevétele tavaly már megközelítette a 300 millió forintot, melynek java online értékesítésből keletkezik, de a termék elérhető kiskereskedelmi forgalomban is, legújabban már a Drogerie Markt üzleteiben. Idei tervük a félmilliárd forintos árbevétel, és újabb piacok meghódítása, melyhez a csomagoláson is feltüntethető Superior Taste Award erős hátszelet biztosít.

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …