Nyilvános részvénykibocsátást és akvizíciókat tervez a eSense Nyrt.

Kedden ünnepélyes keretek között elindult a kereskedés a magyar callcenter piac egyik vezető vállalata, az eSense Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában. A másfél évtizede alapított eSense a tőzsdére lépést követő egy éven belül nyilvános forrásbevonást tervez, melynek célja a további akvizíciós növekedés finanszírozása.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával megindult a kereskedés az eSense Human Resources Szolgáltató Nyrt. 2 millió darab törzsrészvényével a BÉT Standard kategóriájában (ticker: ESENSE). A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint az eSense vezérigazgatója, Varga Gábor indították el. Végh Richárd a vállalat tőzsdei bevezetése kapcsán elmondta, különösen örömteli az eSense szabályozott piacra lépésére, ugyanis a társaság kibocsátóvá válásával tovább erősödik a humánerőforrás-szektor jelenléte a Budapesti Értéktőzsdén. Kiemelte, a nyilvános működés, illetve a tőkeági forrásbevonás hatékonyan szolgálja majd a társaság növekedési terveit. Varga Gábor a kiemelte, hogy a tőzsdére lépés fontos állomás az eSense másfél évtizedes történetében, mely komoly alapot biztosíthat a további növekedéshez, valamint az ahhoz szükséges források bevonásához. Elmondta, hogy a vállalat a magyar callcenter piac egyik meghatározó szereplője, tevékenységi köre mára felöleli a kimenő és bejövő telefonhívások kezelésének teljes palettáját. A vállalat ügyfélszolgálatok, diszpécserközpontok és információs vonalak kialakításával, telefonos értékesítéssel, pénzügyi szolgáltatások közvetítésével, telefonos kintlévőség-kezeléssel és piackutatással, valamint a callcenter személyzeti piacon történő munkaerő-kölcsönzési, kiválasztási, felnőttképzési és tanácsadási szolgáltatásokkal foglalkozik. Varga Gábor rámutatott, hogy az eSense számára új terep a tőzsdei jelenlét, ugyanakkor a társaság fő tulajdonosa, Ádámosi György magánbefektető számára nem ismeretlen a hazai parkett, hiszen olyan sikeres tőzsdei vállalatoknak volt, vagy jelenleg is meghatározó tulajdonosa, mint az Appeninn, az Altera vagy az AKKO Invest. 

Végh Richárd, Budapesti Értéktőzsde, vezérigazgató

Varga Gábor, eSense Nyrt., vezérigazgató

A 2020-ban 2,8 milliárd forintos árbevétel mellett 360 millió forintos nettó eredményt elért vállalatnak komoly növekedési tervei vannak, melyhez a forrásokat részben a tőkepiacról kívánja bevonni. Az eSense vezető konszolidációs szerepet szeretne betölteni a hazai callcenter piacon, amit erős akvizíciós tevékenységgel és jelentős organikus fejlődéssel érne el. A vállalat ezen a területen meghatározó piaci szereplővé kíván válni mind árbevétel, mind a kínált szolgáltatás technológiai, minőségi szempontjai tekintetében. Ennek érdekében olyan akvizíciós célpontokkal kezdte meg a tárgyalásokat, amelyek az iparági sztenderdek és minőségi kritériumok alapján szakmailag pozitív megítélés alá esnek, emellett a kínált termék- és ügyfélportfóliójukkal szélesíthetik az eSense Csoport árbevételi bázisát és diverzifikálhatják a szolgáltatási termékpalettát. Az eSense növekedési terveinek megvalósításához – megfelelő tőkepiaci hangulat esetén – egy éven belül nyilvános forrásbevonást tervez, melynek első lépcsője volt a mostani tőzsdei bevezetés.

- bdpst24.hu

Check Also

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Őrizd meg az irányítást biztonságod felett! Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így …