Megbízható Munkaadó díjat nyert a Rossmann Magyarország

Az idei évben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ismét meghirdette pályázatát a Megbízható Munkaadó címre. A 2017-ben életre hívott kezdeményezés célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a jó munkahelyi feltételek fontosságára, munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a vállalatokat és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját jelenlegi és leendő munkavállalók számára. A benyújtott pályázati anyagban egy részletes kritériumrendszer alapján kell minden pályázónak ismertetnie gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek tekintetében.

A 2022. május 19-én megrendezett ünnepélyes díjátadón a Rossmann Magyarország Kft. is a győztesek között szerepelt: a díjakat Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Sávos András, a DUIHK elnöke és a szakmai szűri nevében D. Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője adták át. A Rossmann Magyarországnak nem ez az első HR vonatkozású díja: többek között a társaság két alkalommal is elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet, emellett a HRKOMM Award keretében 2017-ben az onboarding folyamata, 2021-ben az Employer Branding stratégiája kapott bronz, illetve arany minősítést. 

Németh Kornél ügyvezető elmondta, hogy az összes díjra nagyon büszke a társaság, ugyanakkor a Megbízható Munkaadó díj azért jelent különös örömet, mert ezúttal a társaság HR tevékenységének nem csupán egy szegmense, hanem annak egésze komplex módon lett megvizsgálva és elismerve. A Rossmann számára mindig fontos volt, hogy a munkavállalók tudják, számíthatnak a munkáltatóra különböző élethelyzetekben, és a cég váratlan világpiaci körülmények közepette is megtalálja azt a stratégiát, amellyel nem pusztán stabilitást, de folyamatos fejlődést is biztosít. Ehhez a felsővezetés mindig is fontosnak tartotta, hogy a munkavállalókat partnerként kezelje, hiszen az ő munkájuk és elkötelezettségük is az alapja annak, hogy a Rossmann Magyarország közel 30 éve a magyar drogéria piac meghatározó és sikeres szereplője.

A díjat a Rossmann nevében Dr. Bende Zita HR Business Partner vette át, aki a pályázati anyag elkészülését is koordinálta. A Megbízható Munkaadó címet a Rossmann 2 évre nyerte el.

- bdpst24.hu

Check Also

Mitől lesz WOW érzésünk egy étteremben?

Az Év Étterme Díjátadó gálán a Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben a …